Esa Ruotsalainen moottoriremontin jälkeen kohti Mikkeliä: “260 hevosvoimaa”

16.2.2017 / 15:32
Rovaniemellä väsynyt moottori on korjattu, ja Esa Ruotsalainen on valmiina ajamaan kauden ensimmäiset SM-pisteensä. (kuva: Jarno Saari)

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuoden SM-hopeamitalisti Esa Ruotsalainen koki kovia kauden avauskilpailussa Rovaniemellä, jonka jälkeen ralliauto on vaatinut normaalien huoltotoimien lisäksi myös mittavan moottoriremontin.

Nyt Honda Civic on jälleen iskussa ja tiimi on valmiina hakemaan menestystä SM4-luokasta.

– Uusi moottori saatiin kasaan viime viikolla ja sitten perjantaina tehtiin säätötyöt. Koneen teosta vastasi pitkäaikainen moottoriseppäni Antti Matikainen Vuoksen Moottorikoneistamolta. Nyt kaikki on sen suhteen kunnossa, Esa Ruotsalainen kiitteli.

– Koneesta saatiin ihan hyvät tehot, kun lukemat kipusivat aina 260 hevosvoimaan saakka. Sunnuntaina ajettiin ennakkotestit Mikkeliä varten ja kaikki toimi.

Testeissä kyytiin hyppäsi edellisten kausien kartturi Enni Mälkönen, kun Hannu Lamminen oli noutamassa Pariisista edelliskauden palkintoja, jotka liittyivät Historic EM-sarjassa menestymiseen.

– Olemme valmiina tulevaan kisaan. Torstaina ajamme vielä Mikkelissä testierikoiskokeella ja sitten perjantaina lähdemme nuotittamaan rallin erikoiskokeet.

– Toivotaan, että kilpailu sujuu nyt onnellisempien tähtien alla ja että saadaan pistetili komeasti avattua, Esa Ruotsalainen jatkoi.

Lähde: Esa Ruotsalaisen tiedote


Facebook kommentit