MOTORSPORT

Esa Ruotsalainen sai Ikaalisista sen mitä halusi – “Aikataulullisesti hyvä treenikisa”

Rallin SM-sarjassa SM2-luokkaa talvikauden kolmen ajetun osakilpailun jälkeen johtava Esa Ruotsalainen kilpaili lauantaina Pirkanmaan nopeilla sorateillä Ikaalisten Kylpylärallissa.

Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen kilpailivat tuttuun tyyliin Mitsubishi Lancerilla, mutta Ikaalisissa kaksikko oli sijoitettu samaan luokkaan yhdessä R5-luokan ralliautolla kilpailleen Marko Männyn kanssa. Oli täysin selvää, että Mänty tulisi menemään omia menojaan, mutta Ruotsalaisen ja saman luokan kalustolla kilpaillut SM2-luokan pistekolmonen Ville Hautamäki sen sijaan tarjoaisivat hienon kaksintaistelun.

Ja näin myös tapahtui, sillä heti ensimmäisellä erikoiskokeella Ruotsalaisen ja Hautamäen välinen aikaero oli vain 0,8 sekuntia ja toisella erikoiskokeella vieläkin pienempi, ainoastaan puoli sekuntia. Kolmannella erikoiskokeella oli Hautamäen vuoro ajaa kaksikosta nopeampi aika ja kokonaistilanteessa se nosti Hautamäen myös Ruotsalaisen edelle.

– Alussa meitä hidasti sähkövika, joka saatiin nopeasti selvitettyä. Sen jälkeen pääsimmekin ajamaan ilman murheita ja keskityimme auton säätöihin, Ruotsalainen kertaa kilpailun kulkua tiedotteessaan.

Neljännellä erikoiskokeella Ruotsalainen onnistuikin repäisemään isomman eron, kun Hautamäki hävisi 5,8 sekuntia. Myös viides ja kuudes erikoiskoe mentiin Ruotsalaisen komennossa ja vaikka Hautamäki onnistuikin nopeamman ajan viimeisellä erikoiskokeella vielä tekemään, nappasi Ruotsalainen yleiskilpailusta kakkossijan 11,3 sekunnin turvin Hautamäkeen nähden.

– Kisa toi meille toivotunlaisen tuloksen. Loppua kohden saatiin säädettyä iskareita paremmaksi, jonka ansiosta kuljettajalla oli myös kunnon luotto ajamiseen, Ruotsalainen kehui.

Nyt ajettu kilpailu oli SM-sarjan kuljettajille ennen kaikkea hyvä testi parin viikon päästä käynnistyvää kesäkautta silmällä pitäen.

– Kouvolan SM-ralli odottaa jo kahden viikon päästä. Tämä oli aikataulullisesti hyvä treenikisa, jossa päästiin nauttimaan ajamisesta ja päästiin hakemaan säädöt kohdalleen tuleviin ralleihin, Ruotsalainen kuvailee.

Lue myös! Marko Männyllä onnistunut testireissu Ikaalisiin – Lada-kuljettajilla huikea voittotaistelu (7.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com