MOTORSPORT

Esa Ruotsalainen SM4-luokassa pistejohtoon – “Hieno taistelu ja työvoitto”

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyi viikonloppuna Riihimäellä. Kaksivetoiset ralliautot pääsivät starttaamaan vuorostaan ensimmäisinä luokkina reitille ja Esa Ruotsalaiselle oli annettu numero 1 ja sitä myötä ladunavaajan rooli.

Edellisessä osakilpailussa SM4-luokan voittaneet Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen olivat nyt kesäkelillä vaikeuksissa aivan kilpailun alussa, mutta paikkasivat tilannetta hienosti rallin loppupätkillä. Maalissa Honda-kuskin tulokseksi kirjattiin toinen sija 19,6 sekuntia Joonas Lindroosia hitaampana.

– Alku sujui aivan liian varovasti. Kokemuksen puute noin pienellä numerolla ajamisesta näkyi kellossa, Ruotsalainen myönsi.

– Hieman jännitti, että kuinka liukkaita paikkoja on edessä. Välillä pitoa oli hyvin ja välillä taas oli todella liukasta. Hieman kärsimme lähtöpaikastamme, mutta se ei selitä sitä, kuinka paljon jäimme toisena autona ajaneelle Lindroosille.

Loppua kohden Saarijärven UA:n kuljettajan ajosuoritus kohentui. Etenkin viimeinen pätkä sujui erittäin hyvin, joka takasi toisen sijan.

– Enpä muista, koska viimeksi olisi joutunut näin tiukasti vääntämään sijoituksesta. Hieno taistelu ja työvoitto, kun ajamalla napsimme sijoituksia heikon alun jälkeen.

Sijoitus täytti siinä mielessä tiimin tavoitteen, että yhden pisteen takamatkalta noustiin seitsemän pisteen turvin sarjajohtoon, kun Erno Kinnunen ajoi Riihimäellä viidenneksi.

Rallin SM-sarja jatkuu 10. kesäkuuta Kouvolassa.

Lähde: Esa Ruotsalaisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com