MOTORSPORT

Esa Ruotsalaisen voittoputki Turun SM-rallissa sai jatkoa

Rallin SM-sarjan Turun osakilpailu ei suotta ole yksi Esa Ruotsalaisen ehdottomista suosikkikilpailuista. Lauantaina päätökseen saatu kaksipäiväinen koitos päättyi jo neljännen kerran peräkkäin voitokkaasti Saarijärven miehen osalta SM4-luokassa.

Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen ovat ajaneet vaiherikkaan kauden ja nyt kauden toiseksi viimeisessä osakisassa oli jälleen voiton vuoro. Kaksikon Honda toimi moitteitta ja kilpailu eteni aivan tiimin laatiman ennakkosuunnitelman mukaan.

– Tiedostimme, että jälleen on edessä tiukka kisa. Ja sellainen tästä todellakin muodostui. Alussa olimme niukasti Turusen Jessen takana, mutta sitten nousimme johtoon EK5:lla, Ruotsalainen kertasi kilpailun kulkua.

– Vasta aivan loppupätkillä onnistuimme nipistämään eron vähän suurempiin lukemiin, kun viimeinen (EK9) on koko sarjan lempipätkäni.

 

Kuva: Jari Nurminen
Esa Ruotsalainen ajoi Turun SM-rallissa voittoon jo neljännen kerran peräkkäin (Kuva: Jari Nurminen).

 

“Tottakai voitto oli tavoitteena”

Maalissa Ruotsalainen ja Mälkönen tuulettivat voittoa 13,5 sekunnin turvin.

– Tottakai voitto oli tavoitteena, mutta monien vaikeuksien jäljiltä tämä maistuu kyllä aivan erityisen makealta. Vaikea näitä on verrata, mutta ainakin yhtä hieno tämä on kuin se urani ensimmäinen ykkössija tästä rallista vuonna 2013, Ruotsalainen iloitsi.

– Voiton arvoa korostaa se, että talvikaudella johdimme kaikkia kisoja, mutta aina voitto mureni johonkin ongelmiin. Lisäksi edellinen kesäkisa oli meille vauhdillisesti heikko, joten nyt oli kiva nousta jälleen luokan nopeimmaksi kuskiksi.

Toiseksi ajanut Turunen johtaa edelleen SM-sarjaa, mutta Ruotsalainen kavensi eron 22 pisteeseen. Ruotsalainen ja Mälkönen varmistivat tällä tuloksellaan jo vähintään SM-hopeamitalit, sillä seuraavana sarjassa oleva kilpailija on jo yli 40 pisteen päässä.

Rallin SM-sarjan päätöskilpailu ajetaan Tampereella syyskuussa.

Lähde: Esa Ruotsalaisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com