Eskeliselle Shanghaista kaksi palkintosijoitusta – “Ohuen ohut mahdollisuus mestaruuteen”

27.9.2017 / 15:02
Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal ajoivat Shanghaissa sijoitukset kaksi ja kolme (Kuva: Jani Kekoni).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja kauden yhdeksäs ja kymmenes kilpailulähtö ajettiin viikonloppuna Shanghain radalla Kiinassa. Mikko Eskelinen yhdessä kanadalaisen tiimikaverinsa Maxx Ebenalin kanssa ajoivat viikonlopun molemmissa lähdöissä palkintosijoille.

Kuluvalla kilpailukaudella seitsemän palkintokorokesijoitusta yhdeksästä mahdollisesta napannut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tiimikaveri Maxx Ebenal ajoivat lauantaina Shanghain formularadalla yhden parhaimmista kilpailuistaan ja johtivat Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan yhdeksännen osakilpailun PRO-AM-luokkaa 47 minuutin ajan.

Kuitenkin vain kolme minuuttia ennen maalilipun heilahdusta saksalaisen Leipert Motorsport -tiimin kilpailukalustolla ajava kaksikko joutui antautumaan pahimmalle kanssakilpailijalleen ja radan nopeimman kuljettajan, hollantilaisen Rik Breukersin autokunnalle, ja näin saavutuksena oli kilpailukauden seitsemäs palkintokorokesijoitus ja järjestyksessään neljäs hopeasija. Yleiskilpailussa he olivat seitsemänneksi nopein autokunta.

– Kostea sadesää antoi meille tänään etua, kun sadekelin spesialistina tunnettu Ebenal pystyi hyvin vastaamaan muiden ammattilaiskuljettajien vauhtiin ja hän sai kurottua meille hyvän etumatkan, jota minä sitten kaikin keinoin yritin puolustaa. Kuitenkin nopeimpia kierrosaikoja alati ajanut Breukers pääsi lopulta ohitse ja meidän oli tyydyttävä hopeasijaan, joka kuitenkin kieltämättä maistuu kuin voitolta – Johdimmehan PRO-AM luokkaa 47 minuutin ajan, Eskelinen kertoo.

Yleiskilpailun voittoon ajoi seitsemännen kerran japanilaisen Kei Cozzolinon autokunta. Sarjan vierailevan tähden ja toisen suomalaisen Patrik Kujalan autokunta oli huikean taistelun jälkeen toiseksi nopein ennen puolalaisen Artur Janoszin autokuntaa. Kujalan tiimikaveri, tanskalainen Dennis Lind rymisteli yleiskilpailun hopeasijalle ajamalla viimeisellä kierroksella rallicrossmaisesti Janoszin kylkeen ja siten venyi maalilipulle vain 0,2 sekuntia nopeampana.

“Tänään oli kaikki eväät aina voittoon saakka”

Sarjatilanteessa vahvalla hopeasijalla oleva Eskelinen starttasi sunnuntaina yleiskilpailun 10. ruudusta runsaasti sateiseen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. Ajovuoronsa aikana hän vältti draamat ja toi kilpurin PRO-AM-luokan
kolmannella sijalla kanadalaiselle tallitoverilleen Ebenalille, jonka tehtävänä oli yrittää nousta kahdesta pahimmasta kanssakilpailijasta ohitse.

Ebenal oli erinomaisessa vauhdissa kunnes Kujalan autosta hävisivät jarrut ja mies autoineen ajautui todella kovavauhtisesti ensin radan ulkopuoliselle hiekka-alueelle ja siitä syvälle rengaskasan alle. Kilpailun johto lähetti radalle turva-auton, sekä myös ambulanssiryhmän, jotka kuitenkin saivat kaikeksi onneksi todeta Kujalan nousevan itse ylös autosta.

Kilpailu ajettiin maaliin turva-auton perässä ja näin kolarihetkellä vallinnut tilanne säilyi maaliin saakka. Sen myötä Eskelisen ja Ebenalin kilpailustrategia jäi kesken ja kaksikon oli tyydyttävä PRO-AM-luokan palkintokorokkeen alimpaan sijaan. Yleiskilpailussa he saapuivat maalilipulle kahdeksanneksi nopeimpana.

– Olimme koko kilpailuviikonlopun kanssakilpailijoistamme poikkeavalla kilpailustrategialla matkassa ja eilen se palkittiin kauden neljännellä hopeasijalla. Tänään meillä oli kaikki eväät aina voittoon saakka, mutta sitten Patrikin hurja ulosajo ja sitä seurannut turva-auton perässä ajelu päätti hyökkäyksemme. Kaikeksi onneksi Kujala on kunnossa, koska ulosajossa oli kaikki mahdollisuudet vakavaan loukkantumiseen, Eskelinen kertoo.

Lamborghini Super Trofeo Euroopan, Amerikan ja Aasian ratasarjat huipentuvat marraskuun puolivälissä Italian Imolan radalla ajettaviin kahteen finaalilähtöön. Sitä seuraa sarjan omat MM-kilpailut, joissa nämä kolme sarjan luokkaa yhdistyy ja voittajat kruunataan Lamborghini Super Trofeo maailmanmestareiksi. Näin ollen Eskelisellä ja Ebenalilla riittää panosta Lamborghinin kotiradalla ajettaviin kilpailuihin.

– Koska kilpailuista jaetaan 15 mestaruuspistettä, niin vielä meillä on ohuen ohut mahdollisuus nousta Aasian mestaruuteen. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että meidän pitäisi voittaa Imolassa kaksi sarjamme finaalilähtöä ja Breukersin autokunnan olisi keskeytettävä kumpikin lähtö. Käytännössä se on siis mahdollista, joten kovat on panokset kuuden viikon päästä ajettaviin kilpailukauden huipennuksiin, Eskelinen pohtii.

PRO-AM-luokan lopputulokset, 1. kilpailulähtö (lauantai)

1) Rik Breukers (HOL) – Nigel Farmer (HKG) 21 kierrosta
2) Mikko Eskelinen (FIN) – Maxx Ebenal (CAN) + 13,264
3) Carrie Schreiner (GER) – Armaan Ibrahim (IND) + 23,743

2. kilpailulähtö (sunnuntai)

1) Rik Breukers (HOL) – Nigel Farmer (HKG) 19 kierrosta
2) Carrie Schreiner (GER) – Armaan Ibrahim (IND) + 2,621
3) Mikko Eskelinen (FIN) – Maxx Ebenal (CAN) + 3,702

PRO-AM-luokan pistetilanne 10/12 osakilpailua

1) Rik Breukers (NED) – Nigel Farmer (HKG) 128
2) Mikko Eskelinen (FIN) – Maxx Ebenal (CAN) 99
3) Richard Goddard (AUS) – Carrie Schreiner (DEU) 82
4) Takeshi Matsumoto (JPN) – Toshiyaki Ochiai, (JPN) 57

Teksti: Mikko Eskelisen tiedote


Facebook kommentit