Espanjan MM-rallissa WRC2:ssa komea kattaus – Molemmat Solbergit mukana!

10.10.2018 / 16:57
Uusi Volkswagen Polo R5 esiintyy debyytissään tälläisessä värityksessä (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Espanjassa lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Maailmanmestaruustaistelun ohella katseet kannattaa ehdottomasti kiinnittää myös WRC2-luokkaan, missä tarjolla on kauden ehdottomasti kovin kattaus.

Espanjan MM-rallissa yleiskilpailun osalta yleisön huomio tulee ilman muuta kiinnittymään kuljettajien maailmanmestaruudesta taistelevien Thierry Neuvillen, Sebastien Ogierin, sekä Ott Tänakin suorituksiin ja tottakai myös rallin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin otteisiin. Ranskalainen nähdään nyt kolmatta kertaa kuluvan kauden aikana mukana rallin MM-sarjassa.

Neuvillen suuntaan tukea pyrkivät antamaan tallikaverit Andreas Mikkelsen, sekä kotiralliaan ajava Dani Sordo. Ogierin “miehistön” puolestaan muodostavat Teemu Suninen ja Elfyn Evans, kun taas Toyotan trion täydentävät tuttuun tyyliin Jari-Matti Latvala, sekä Esapekka Lappi. Citroenilla kilpailevat Loebin lisäksi Craig Breen ja Khalid Al-Qassimi. Mukana on yhteensä 13 uudempaa WRC-autoa, kun jenkkitähti Ken Block hyppää M-Sportin Fordin rattiin.

WRC2-luokassa mukana on 26 kilpailijaparia, joista luokan MM-pisteistä kilpailee 21. Skodan tehdastallille menestystä metsästävät luokan MM-pistejohtaja Jan Kopecky, sekä edellisessä osakilpailussa Walesissa voittoon ajanut Kalle Rovanperä, jolla on vielä loppukauden kilpailuissa mahdollisuus nousta loppupisteissä kolmanneksi.

WRC2-luokassa huomio kiinnittynee suuremmaksi osaksi autoihin, joissa ovissa ovat kilpailunumerot 47, sekä 49 ja näistä erityisesti jälkimmäiseen. Onhan kyseessä Volkswagenin yhden osakilpailun kestävä paluu rallin MM-sarjaan ja tällä kertaa uuden R5-luokan Polon myötä. Rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg kilpailee numerolla 49 ja hänen tallikaverinsa Eric Camilli numerolla 47. Mielenkiintoista on myös se, että mukana WRC2-luokassa on myös Petterin isoveli Henning, joka ajoi luokkavoittoon tällä kaudella Turkin osakilpailussa.

Jari Huttunen lähtee metsästämään Hyundailla WRC2-luokassa kauden toista palkintosijoitustaan. Mukaan kärkitaisteluun edellä mainittujen nimien lisäksi tähtäävät varmasti myös muun muassa Ole Christian Veiby, Stephane Lefebvre, Takamoto Katsuta, Kajetan Kajetanowicz, Simone Tempestini, Nil Solans, sekä Chris Ingram.

WRC3-luokassa koettiin yllätys, kun ruotsalaiset, MM-pistejohtaja Emil Bergkvist, sekä pistekolmonen Dennis Rådström, eivät Espanjan osakilpailuun ilmoittautuneet. Tämä tarjoaa pisteissä toisena olevalle Taisko Lariolle huikean mahdollisuuden maailmanmestaruuteen, sillä Espanjassa luokan MM-pisteistä Larion lisäksi ajavat vain Enrico Brazzoli, Louise Cook, sekä Amaury Molle. Bergkvistillä pisteitä on 86, Lariolla 83, Rådströmillä 80 ja Brazzolilla 73.

Espanjan MM-ralli käynnistyy torstaina 25. lokakuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit