Espanjassa voittanut Suninen janoaa Walesista toista peräkkäistä luokkavoittoa – “Hyvä fiilis autosta ja säädöistä”

27.10.2017 / 11:29
Teemu Suninen Walesin pimeydessä torstaina avaus-ek:n jälkeen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuosi sitten Teemu Suninen lähti taistelemaan Walesin MM-ralliin WRC2-luokan maailmanmestaruudesta. Silloin tuloksena oli lopulta kauden päättäneen Australian MM-rallin jälkeen sarjan kakkossija. Tänä vuonna Pontus Tidemand on jo varmistanut maailmanmestaruuden, mutta Sunisella on hyvä mahdollisuus napata toinen peräkkäinen MM-hopea.

Teemu Suninen, 23, on tottunut menestymään Walesissa. Vuonna 2015 jokelalainen ajoi WRC2-luokan voittoon Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tallin Skoda Fabia S2000:lla. Vuosi sitten tuli luokan kolmas sija ja tänä vuonna tähtäimessä on voitto, mikä varmistaisi toisen peräkkäisen MM-hopean WRC2-luokassa.

– Kova haaste tulee ainakin oman tiimin kuljettajilta ja muutamalta Skodalta. En ole vielä sellaiseen MM-ralliin startannut, että voisi katsella hetken toisten vauhtia. Niin monta kuljettajaa janoaa WRC-paikkoja, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä heti ajamaan niin paljon kuin vehkeet kulkevat, Suninen kommentoi rallin aattona.

Suninen on tällä kaudella ajanut WRC2-luokassa viisi MM-rallia, joista tuloksena ovat olleet luokkavoitto edellisessä MM-rallissa Espanjassa ja kakkossijat Ruotsissa, Korsikassa, sekä Portugalissa. Walesissa urakka käynnistyi siinä mielessä hyvin, että torstaina aamupäivällä ajetulla testierikoiskokeella Suninen oli nopein.

– Testipätkä on vain testipätkä, ei siinä mitään ihmeitä. Hyvä fiilis on autosta ja säädöistä. Normaalilta Walesilta tämä muutoin vaikuttaa. Vettä tuli paljon aiemmin viikolla, mutta ilmeisesti keli on nyt kuivumaan päin. Tällä saarella tosin voi sataa milloin vain, Suninen muistuttaa.

Torstai-iltana ajetulla rallin ensimmäisellä erikoiskokeella Suninen kellotti luokan kaikki kuljettajat mukaan laskien 10. nopeimman ajan. Eroa lyhyellä yleisöpyörityksellä Tidemandiin nähden kertyi 1,9 sekuntia. WRC2-luokan MM-pisteistä ajavista kuljettajista Suninen oli sijalla kahdeksan. Toden teolla ralli saadaan vauhtiin kuitenkin vasta perjantaina, kun kuuden erikoiskokeen urakka käynnistyy kello 12.20 Suomen aikaa.

– Jos on hitaampaa, niin silloin pinnan vaihtelut ehtii nähdä ja reagoida niihin. Kisassa on myös tosi nopeita osuuksia, joissa ei ehdi tehdä mitään, jos havaitsee mutaa yllättävässä paikassa. Ne paikat on vain koetettava saada tarkasti nuottiin, vaikka keli ehtiikin nopeasti muuttua täällä, Suninen päätti.

 

 
Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit