Estonian “kakkosluokassa” komea kattaus – Suninen ja Pietarinen kohtaavat Solbergin

10.7.2019 / 08:54
Petter ja Oliver Solberg (Kuva: Petter Solberg Media Office).

[ A- ] / [ A+ ]

Tulevana viikonloppuna rallimaailman katseet kääntyvät Viron suuntaan, missä ajettavassa tasokkaassa Rally Estoniassa mukana nähdään seitsemän uuden sukupolven WRC-autoa. Komea kattaus nähdään myös “kakkosluokassa”, missä R5-luokituksen autoilla liikkeellä ovat muun muassa Teemu Suninen, Eerik Pietarinen, sekä Oliver Solberg.

M-Sport Fordin Teemu Suninen, sekä Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta saavat Rally Estoniassa alleen täysin uudet Ford Fiesta R5 MK2 -autot. Suninen tottakai kilpailee M-Sportin väreissä, kun taas Katsutan auton huollosta vastaa Toyotan kanssa tiiviisti yhteistyötä tekevä Markko Märtinin MM-Motorsport.

Suomalaisedustusta Sunisen lisäksi Rally Estonian “kakkosluokkaan” tuo samaisen luokan tässä kilpailussa vuosi sitten voittanut Eerik Pietarinen.

– Kilpaileminen Virossa on hyvä lisä, jotta voimme parantaa mahdollisuuksiamme hyvään tulokseen Suomen MM-rallissa. Erikoiskokeet ovat leveitä ja nopeita, aivan kuten Suomessa, ja vaikka paikoitellen irtosoraa onkin enemmän, niin tämä on ideaali paikka testata kalustoa kilpailuolosuhteissa. Vaikka tärkein asia onkin valmistautua Suomen MM-ralliin, niin en myöskään sano ei palkintosijoitukselle, Pietarinen kommentoi lähestyvän kilpailun alla.

Suniselle ja Pietariselle kovan haasteen heittää latvialaisen Sports Racing Technologies -tallin kuljettajat Oliver Solberg, sekä Nikolay Gryazin. 17-vuotias Oliver Solberg, rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika, kohtaa nyt ensimmäistä kertaa nelivetokalustolla kilpailtaessa suomalaisia lajin huippukuljettajia.

– Odotan todella innolla Rally Estoniaa! Osallistuin tähän kilpailuun viime vuonna ja tykkäsin siitä todella paljon. On jännittävää kohdata muun muassa Teemu Suninen. Tämä kilpailu on loistava mahdollisuus minulle taas oppia, viime vuonna kaksivetoisten luokassa Rally Estoniassa toiseksi ajanut ja nyt Volkswagen Polo GTI R5 -autolla kilpailuun osallistuva Solberg sanoo.

Solberg debytoi rallissa nelivetoauton ratissa tammikuussa Aluksne Rallissa ja tuloksena oli heti komea voitto. Huippulahjakkaan norjalaisnuorukaisen voittokulku jatkui myös helmikuussa Sarma Rallissa ja huhtikuussa Solberg juhli voittoa Yhdysvalloissa ajetussa Olympus Rallissa Subarulla. Toukokuussa Solberg jysäyttikin sitten todellisen jättiyllätyksen voittamalla uransa ensimmäisessä EM-rallissa Latviassa yleiskilpailun, jättäen taakseen muun muassa hallitsevan Euroopan mestarin Alexey Lukyanukin.

Solberg on rallin EM-sarjan historian nuorin yleiskilpailun voittaja kautta aikojen ja hän johtaa tällä hetkellä niin Latvian, kuin Viron rallisarjaa. Yhdysvaltojen rallisarjassa Solberg on kolmantena ja EM-sarjassa vain yhden osakilpailun ajaneena peräti neljäntenä.

Näistä edellä mainituista kuljettajista Suomen MM-rallissa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna mukana nähdään Suninen Fordin WRC-auton ratissa, Skoda-kuljettajat Pietarinen WRC2 Pro -luokassa ja Gryazin WRC2-luokassa, sekä Katsuta Ford Fiesta R5 MK2 -auton ratissa WRC2-luokassa.

– Osallistun nyt Rally Estoniaan toista kertaa. Ensimmäinen kerta tässä kilpailussa on jotain mitä en unohda koskaan, koska se ikään kuin muutti asennettani rallia kohtaan. Ajoin silloin ulos kaksi kertaa, se oli urani alkuvaihetta ja halusin aina ajaa täysillä. Sen kilpailun jälkeen tajusin, että minun täytyy tehdä muutoksia, Katsuta muistelee.

Katsuta on kilpaillut Euroopassa vuodesta 2015 lähtien ja japanilaiskuljettajalle on muodostunut vahva side Suomen lisäksi myös Viroon.

– Minulla on suuri kunnioitus Viroa kohtaan, koska se on Ott Tänakin ja Markko Märtinin kotimaa. He ovat auttaneet minua paljon urani aikana, Katsuta hehkuttaa.

Rally Estoniassa ajetaan lauantaina ja sunnuntaina 15 erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 152 kilometriä.

Suomalaisedustus Rally Estoniassa 2019

Esapekka Lappi ja Janne Ferm (Citroen C3 WRC)
Teemu Suninen ja Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta R5 MK2)
Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen (Skoda Fabia R5)
Ville Silvasti ja Asko Sairanen (Audi Quattro A2)
Alex Forsström ja Jarno Ottman (BMW 328i)
Juha Korhonen ja Janne Korhonen (BMW M3 E36)
Markku Niiranen ja Kari Mustonen (BMW 325i E36)
Tommi Hannuksela ja Antti Nordström (Ford Escort RS 1800 MK2)
Timo Markkanen ja Sami Taskinen (BMW E36 Compact)

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

Video: Goodwood Road & Racing

 


Facebook kommentit