MOTORSPORT

F1-kuljettajat jälleen Tunturirallin vetonaulana, Salolle jo viides kerta – “Koitetaan pysyä tiellä”

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemen ympäristössä ajettavassa perinteisessä Arctic Lapland Rallyssa, Tunturirallissa, nähdään nykyisen suomalaisen Formula 1 -kuljettajan lisäksi myös ex-F1-kuljettaja, kun Valtteri Bottaksen lisäksi rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailuun osallistuu myös Mika Salo.

Siinä missä Valtteri Bottakselle, 29, tuleva kilpailukokemus rallin puolella on ensimmäinen kerta, on Mika Salo, 52, nähty ralliauton ratissa niin kilpailijana, kuin nolla-autonkin kuljettajana yhteensä parikymmentä kertaa ja niistä neljä kertaa Tunturirallissa. Ensimmäisen kerran Salo lähti kesyttämään tämän legendaarisen talvirallin haasteita vuonna 2006, mutta silloin taival päättyi keskeytykseen.

Vuonna 2007 Salo selviytyi maaliin asti sijoittuen yleiskilpailussa sijalle 26. ja omassa luokassa sijoitus oli viides. Vuoden 2009 Tunturirallissa Salo koki jälleen keskeytyksen, kun taas vuoden 2010 kilpailu etuvetoisen Ford Fiestan ratissa toi yleiskilpailusta 35. sijan ja luokkasijoituksen kahdeksan. Tunturirallin lisäksi Salo on osallistunut aiemmin rallin SM-sarjan osakilpailuihin Valkeakoskella ja Kouvolassa vuonna 2005, sekä Mikkelissä 2006.

F1-urallaan 111 MM-osakilpailuun muun muassa Ferrarilla, Sauberilla ja Toyotalla osallistuneelle Salolle tulevassa Tunturirallissa nuotteja lukee Peter Flythström. Kaksikko ei ole liikkeellä rallikuvioissa ensimmäistä kertaa, sillä muun muassa Salon kahdessa ensimmäisessä Tunturirallissa Flythström toimi kartanlukijana. Kalusto tulee Eero Räikkösen Printsport Racingin tallista Lievestuoreelta edustaen rallimaailman tämän hetkistä ehdotonta huippua.

– Olen aina halunnut päästä ajamaan kunnon kilpa-autolla ja nyt kun siihen tuli mahdollisuus, tottakai halusin lähteä mukaan. Toki SM-rallin taso on kova, joten suoranaisesti voitosta ei lähdetä kilpailemaan, vaan lähinnä nautitaan täysillä ajamisesta, pidetään hauskaa ja koitetaan pysyä tiellä, ettei meitä tarvitse hangesta alkaa kaivamaan, Skoda Fabia R5 -autolla osallistuva Salo kommentoi rallin SM-sarjan tiedotteessa.

Rallin SM-sarjan kauden 2019 avausosakilpailu Rovaniemen ympäristössä ajetaan perjantaina ja lauantaina 25.-26. tammikuuta.

Mika Salon Tunturiralli-historia

2006 – Mitsubishi Lancer Evo VIII, keskeytys tekniseen vikaan
2007 – Mitsubishi Lancer Evo VIII, yleiskilpailun 26. sija, luokassa kahdeksas
2009 – Mitsubishi Lancer Evo IX, keskeytys tekniseen vikaan
2010 – Ford Fiesta R2, yleiskilpailun 35. sija, luokassa kahdeksas

Lue myös! Bottas ei aio lähteä Rovaniemelle maisemia katselemaan – “Kilpa-autoilija kun olen, niin aina täysillä” (12.12.2018)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com