MOTORSPORT

FIA:lta korkein mahdollinen ympäristöluokitus AKK:lle – Vain viisi lajiliittoa saavuttanut saman

Autourheilun kansainvälisen kattojärjestön FIA:n AKK-Motorsport ry:lle myöntämä korkeimman Achievement of Excellence -tason ympäristösertifikaatti on merkittävä osoitus yhteiskunta- ja ympäristövastuun toteuttamisesta suomalaisessa autourheilussa.

AKK-Motorsport ry on sitoutunut vahvasti FIA:n vuonna 2014 perustamaan ympäristöohjelmaan, joka tukee moottoriurheilun parissa toimivia tahoja ympäristön huomioimiseen. Ohjelmaan kuuluu oleellisena osana kolmiportainen ympäristöakkreditointi, jossa suomalaisen autourheilun lajiliitto saavutti viime vuonna tehdyn auditoinnin myötä korkeimman, Achievement of Excellence -tason.

Akkreditointi perustuu kansainvälisesti tunnustettuihin kriteereihin, kuten ISO 14001 ja 14004 standardeihin ja helmikuuhun 2018 mennessä sen on saavuttanut AKK:n ohella vain viisi muuta lajiliittoa ympäri maailmaa.

FIA:n edustajien suorittamassa kokonaisvaltaisessa auditoinnissa keskityttiin erityisesti ympäristötoiminnan johtamiseen ja ympäristöstrategian jalkauttamisen arviointiin, josta yhtenä onnistuneena esimerkkinä FIA mainitsi raportissaan AKK:n oman KITI Sport Management System -toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla on pystytty vähentämään merkittävästi muun muassa materiaalien, kuten paperin kulutusta.

Kansainvälinen kattojärjestö oli kokonaisuudessaan tyytyväinen näkemäänsä ja antoi tammikuussa lopullisen arviointinsa, jonka mukaan AKK täytti kaikki korkeimman tason ympäristöserfikaattikriteerit.

– Haluamme onnitella AKK-Motorsportia erinomaisesta työstä. Auditointi osoitti selvästi erittäin vahvan sitoumuksen ympäristövastuusta huolehtimiseen ja sen kehittämiseen parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä lähettää voimakkaan viestin organisaation ympäristöarvojen kunnioittamisesta sekä sisäisesti, että ulkopuolisten sidosryhmien suuntaan, FIA varapuheenjohtaja Graham Stoker sanoo.

– Korkeimman tason ympäristösertifikaatin saavuttaminen oli mahtava uutinen vuoden alkajaisiksi ja kertoo osaltaan, että tekemämme ympäristö- ja vastuullisuustyö on todistettavasti laadukasta. Autourheilun rooli muun muassa autoilun ympäristöystävällisempien moottoriteknologioiden ja innovaatioiden kehittäjänä on tärkeä ja sen merkitys kasvaa esimerkiksi sähköautojen myötä entisestään. Ympäristötietoisuus ja vastuun kantaminen tulee olla luonnollisena osana toimintaamme ja olemme sitoutuneet kehittämään toimintamalleja ja -tapojamme edelleen, Anssi Kannas, AKK-Motorsport ry:n pääsihteeri, korostaa.

Aiemmin syksyllä FIA:n ylimmän tason ympäristöluokitukseen ylsi myös AKK:n vuosittainen päätapahtuma, FIA:n rallin MM-sarjan osakilpailu Neste Ralli. Achievement of Excellence -tunnustuksen vastaanottanut Suomen MM-ralli keräsi erityisesti kiitosta yleisökuljetusten kehittämisestä erikoiskokeille ja kilpa-autojen öljyntorjuntavälineistön huomioimisesta, joka koettiin maailmanlaajuisesti uraauurtavaksi.

Teksti: AKK-Motorsport ry:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com