Flying Finn 100 Race: Tonterin taistelu toi viidennen sijan – “Fantastinen kokemus kotiyleisön edessä”

23.7.2017 / 21:02
Paavo Tonteri (107) taisteli PowerParkin radalla OK-luokassa viidenneksi (Kuva: Pertti Kangasniemi).

[ A- ] / [ A+ ]

Paavo Tonteri ajoi parhaana suomalaiskuljettana OK-luokan finaalissa viidenneksi kartingin EM-osakilpailussa PowerParkin radalla Alahärmässä sunnuntaina. Helsinkiläinen starttasi 25 kierroksen kilpailuun kakkosruudusta, mutta ensimmäisen mutkan tiukassa tilanteessa Tonteri putosi viidenneksi.

Suomalainen taisteli kuitenkin hienosti ja nousi ensin kolmanneksi ja sitten jo toiseksi, kun 11 kierrosta oli takana. Sitten kärkitaistelussa sattui pieni virhe ja Tonteri oli takaisin viidentenä 2500 katsojan jännittäessä katsomossa aurinkoisella radalla.

– Pääsuoran päässä yritin ohittaa johtanutta Marokon Sami Taoufikia, vähän liian pitkälle piti laskea se yritys ja menin leveäksi. Ajattelin, että vielä siitä tullaan, mutta ei sitten onnistunut, Paavo Tonteri kertasi ratkaisun paikkaa.

Kaikkien tallien ja muiden kuljettajien tavoin 17-vuotias Tonteri kiitteli PowerParkin rataa ja Flying Finn Race 100 –tapahtumaa, jossa suomalaiset pääsivät näyttämään osaamistaan radalla ja kisajärjestäjinä.

– Aivan fantastinen kokemus kotiyleisön edessä. Ei tällaisia paikkoja löydy Euroopasta eikä maailmastakaan muita, Tonteri hehkutti PowerParkin rata-aluetta.

– Olisi totta kai ollut hienoa voittaa tai olla podiumilla. Ei tämä suuri pettymys ole, mutta arvokkaita sarjapisteitä meni, Tonteri harmitteli.

OK-luokan voittoon kaasutteli Taoufik ennen Venäjän Pavel Bulantsevia ja Espanjan Pedro Hiltbrand Aguilaria. Muista suomalaisista Thomas Lindfors oli 15, Jonne Ollikainen 19, Lauri Leppä 20, Robin Sario 23, Roope Ropanen 24. ja tiukassa tilanteessa pyörähtänyt Juho Valtanen 25.

OK-junioreissa yhdeksännestä ruudusta lähtenyt Nikolas Pirttilahti pyörähti ulos heti kisan alussa. Jimi Hannus oli luokassa parhaana 14, Riku Salmenautio 18, Rasmus Joutsimies 23. ja Frans-Emil Saarijärvi 27. Academy-luokassa Luka Nurmi nousi hienosti taisteluun toisesta sijasta kisan puolivälissä, mutta sitten pieni virhe vei ajolinjan harmittavasti nurmikolle ja Nurmen sijoitus oli maalissa lopulta 18.

Teksti: Flying Finn 100 Race -kilpailun tiedote


Facebook kommentit