MOTORSPORT

Ford Fiesta -rallisarjan kauden viides osakilpailu Turussa

Viikonloppuna ajettavassa Turun SM-rallissa etuvetoisten Ford Fiesta -autojen kuskit osallistuvat SM-pistekamppailun ohella myös Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjaan. Nyt edessä on kauden viides ja toiseksi viimeinen osakilpailu.

Tuloksellisesti Ford Motorcraftin värejä on tällä kaudella parhaiten edustanut Jukka Korhonen, joka on merkkisarjan johdossa ja SM-pistetaulukossakin toisena. Korhonen on ajanut onnistuneet ennakkotestit ja mies uhkuu menohaluja sillä kisataukoa on kertynyt yli kaksi kuukautta.

Rallin SM-sarjan ollessa kesätauolla, Fiesta-kuljettajista Miika Hokkanen lähti mittaamaan vauhtiaan kansainväliseen seuraan Suomen MM-osakilpailuun Neste Ralliin. Siellä Hokkanen ehti mainiosti neljänneksi, kun luokan voittoon ajoi Max Vatanen, joka ajaa Fiestallaan kansainvälisiä rallikisoja.

Hokkanen kilpaili kesän aikana myös Autoglym-rallissa, jossa Fiesta Motorcraft -kuskeista olivat mukana myös Niko Mäkinen ja Jonna Olkoniemi. Pohjoisen tyttö Olkoniemi saa nyt Turun osakilpailuun hyvän kilpakumppanin, etunimikaiman Ruotsista, kun Jonna Eson Brådhe saapuu ajamaan Fiesta R2:lla ensimmäisen kilpailunsa Suomessa.

Rallin SM-sarjassa on ollut pisteluokkien osalta käytäntönä ns. kiertävä lähtöjärjestys. Niinpä jälleen Turun osakilpailussa ensimmäisinä reitille starttaavat kaksivetoiset autot. Ensimmäiset Ford Fiesta R2-kuskit reitillä ovat Jukka Korhonen (numerolla 4), Henrik Pietarinen (8), Miika Hokkanen (9) ja Niko Mäkinen (12).

Turun SM-ralli käynnistyy perjantai-iltana kello 20.00 Aurajoen rannalta.

Lähde ja kuva: Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com