Ford Motorcraft kolmen kuljettajan voimin loppukauteen – Lähdeniemi mukaan tiimiin

31.8.2018 / 14:09
Arttu Lähdeniemi Seinäjoen SM-rallissa kesäkuussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Ford Motorcraft Rally Team on Fordin maahantuojan, Oy Ford Ab:n, tukema rallitiimi, joka kilpailee rallin SM-sarjan SM3-luokassa. Tällä kaudella tiimin väreissä ajavat Niko Mäkinen, sekä Jani Luhtaniemi ja nyt mukaan liittyy myös kolmas kuljettaja, Arttu Lähdeniemi.

Arttu Lähdeniemen ja Ford Motorcraftin yhteinen taival alkoi jo heinäkuussa, kun Lähdeniemi osallistui kartturinsa Aki Suutarisen kanssa Suomen MM-ralliin Ford Motorcraftin ilmoittamana. Vaikka ensimmäinen MM-ralli päättyi näyttävään ulosajoon, ehti Lähdeniemi vakuuttaa tiimipäällikkö Arto Kumpumäen.

– Kuskissa on potentiaalia. Heinäkuinen Neste Ralli oli 18-vuotiaan kuskin ensimmäinen MM-ralli ja samalla ensimmäinen kisa turboautolla. Kaveri ajoi kovassa ryhmässä ennen keskeytystään tasaisen hienosti sijoille 6-9, Kumpumäki kehuu.

Asevelvollisuuttaan tällä hetkellä suorittava Lähdeniemi on ajanut tulokaskaudellaan rallin SM-sarjassa vaihtelevalla menestyksellä. Seuraavaan osakilpailuun hän lähtee realistisin odotuksin.

– Edessä on uusi tiimi ja uusi ralli. Tavoitteena on ajaa SM3-luokan pisteille, Lähdeniemi sanoo.

Samoilla linjoilla on myös Kumpumäki.

– Kautta on jäljellä kaksi osakilpailua. Nyt ei lähdetä ajamaan huippusijoituksista. Tärkeää on saada tuntumaa autoon, ajokokemusta, sekä treeniä nuottikisoista. Jos siinä samalla tulee hyvä lopputulos, kyllä se meille kelpaa.

Ennen rallin SM-sarjan toiseksi viimeistä osakilpailua Ford Motorcraft on tiimien SM-sarjassa neljäntenä. Kuljettajista Niko Mäkinen on SM3-luokassa neljäntenä ainoastaan kaksi pistettä pronssisijasta ja Jani Luhtaniemi on loppukauden hyvien suoritusten siivittämänä noussut yhdeksänneksi.

– Molemmat kuskit ovat ajaneet tässä kesätauon aikaan testiä ja ovat hyvin valmistautuneita ja motivoituneita viikonlopun kisaan. Jos kaikki natsaa kohdalleen, mahdollisuudet ovat vaikka mihin, Kumpumäki uskoo.

Teksti: Ford Motorcraft Rally Teamin tiedote


Facebook kommentit