Ford Motorcraft -kuljettajat hakevat menestystä Mikkelistä

16.2.2017 / 20:38

[ A- ] / [ A+ ]

Ford Fiesta -autojen rallisarja jatkuu tänä viikonloppuna, kun Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan Mikkelin ympäristössä. Kilpailijat nuotittavat rallin erikoiskokeet perjantaina, jonka jälkeen illan pimeydessä ajetaan jo kaksi erikoiskoetta. Lauantaina ohjelmassa on pitkä ja vaativa kisapäivä seitsemän erikoiskokeen myötä.

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan avauskilpailun vei Rovaniemellä tammikuussa nimiinsä Miika Hokkanen, joka on yksi suosikeista tälläkin kertaa. Vauhdillisesti kovimman säväyksen ensimmäisessä osakilpailussa teki Henrik Pietarinen, mutta kytkinongelma jätti hänet kolmanneksi.

Viralliset Ford Motorcraft -tiimin nimikkokuljettajat Niko Mäkinen ja Jonna Olkoniemi olivat epäonnisia kauden alussa, mutta nyt molemmat autokunnat ovat valmiina tasaisen luokan kamppailuun. Mikkelissä viivalle asettuu kahdeksan Ford Fiesta R2 -kuljettajaa, jotka tavoittelevat myös kaksivetoisten autojen SM3-luokan sarjapisteitä.

Tulevan kilpailun reitti on uudistunut viime vuodesta lähes täysin, sillä vain noin 10 prosenttia reitistä kulkee samaa tieosuutta kuin viime talvena.

Pistetilanne 1/7 osakilpailua

1) Miika Hokkanen 15
2) Anssi Valkonen 12
3) Henrik Pietarinen 10
4) Patric Öhman 8
5) Jani Luhtaniemi 6
6) Tom Hanle 5

Ford Motorcraft FST -sarjan voittajalle on luvassa mielenkiintoinen palkinto. Voittaja pääsee Fordin kansainvälistä rallitoimintaa pyörittävän M-Sportin vieraaksi Espanjan MM-ralliin lokakuussa 2017.

Lähde ja kuva: Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan tiedote


Facebook kommentit