MOTORSPORT

Formula Fordien vuoden 2016 Suomen mestari tekee paluun tutun auton rattiin tänä vuonna

Elias Niskanen, Formula Fordien Suomen mestari vuosimallia 2016, palaa tulevalla kaudella SM-sarjaan. Seinäjokelainen HMH Racing lähtee Formula Fordien SM-sarjaan vähintään kahdella autolla, joista molemmat ovat läpikäyneet mittavia uudistuksia talven aikana.

HMH Racingin Duratec-moottorisella MTecFd09-autolla Rata-SM-sarjaan osallistuu Elias Niskanen. Autolla on voitettu Suomen Mestaruudet vuosina 2015 (Juha Mäki-Jouppi) ja 2016 (Niskanen), sekä lukuisia muita mitaleita viimeisten vuosien aikana.

Suomen Formula Ford -kilpailujen lisäksi Niskasen tähtäimessä on ajaa joitakin kilpailuja ulkomailla ja Euroopassa, lähinnä Englannin radoilla. Suomen sarjassa tavoitteena on vain ja ainoastaan mestaruus, jota Niskanen lähtee tavoittelemaan hänelle ennestään tutulla HMH Racingin kalustolla.

Runsaiden tekniikkaongelmien sävyttämän edelliskauden jälkeen kotimaan radoilta lähdetään mestaruuden lisäksi tavoittelemaan runsaita kierrosmääriä, sekä syksyllä jaossa olevaa merkittävää stipendiä kaudelle 2019. Tallin Zetec-moottorisessa Van Diemen RF98Z-autossa kuljettaja tulee näillä näkyvin vaihtumaan eri kisoissa. Viime kesänä autolla ajoi kolme finaalilähtöä Zetec-Cupissa Jyri Ahonen, sijoitusten ollessa voitto ja kaksi toista sijaa.

Kesätauolla ja syksymmällä tiimin on tarkoitus ajaa yksittäisiä kilpailuja Englannissa tai jossain muussa Euroopan sarjassa, kartoittaen mahdollisuuksia ajaa koko sarja kaudella 2019. HMH Racingin MTecFd09-auto on uudistunut talven aikana merkittävästi, joten töitä tullaan tekemään runsaasti toukokuun aikana optimaalisten ajo-ominaisuuksien löytämiseksi. Tulevan kauden testit tullaan aloittamaan huhti- ja toukokuun vaihteessa ratojen aukeamisen myötä.

Kumpikin auto on läpikäynyt perusteellisen talvihuollon. Testejä tullaan ajamaan runsaasti ja tavoitteena on saada kaikki hyöty irti viime kaudella asennetuista siivistä, sekä talven aikana päivitetyistä autoista. Zeteciin on kuljettajan paikka vapaana vielä yhteen viikonloppuun. Tallilla on valmius ajattaa myös toista Duratec-moottorista autoa, mikäli kiinnostuneita kuljettajia löytyy.

Teksti: Formula Ford ry:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com