MOTORSPORT

Forsell kovin tavoittein MM-koitokseen

Snowcrossin SM-sarjan naisten luokkaa kauden puolivälissä johtava Saga Forsell odottaa jo huhtikuista Joensuun MM-osakilpailua.

Neljän osakilpailun mittaisesta snowcrossin SM-sarjasta on puolet ajettu. Ensimmäisessä osakilpailussa Rovaniemellä Saga Forsell oli luokassaan kolmas, mutta toisessa osakilpailussa Parikkalassa joensuulainen voitti.

– Alkukausi on mennyt ihan hyvin. Kauden avauskisassa Rovaniemellä oli pieniä ajovirheitä, jotka sitten kostautuivat. Parikkalassa meni jo paremmin, mutta vielä tarvitsee saada lisää varmuutta ajamiseen, hän summaa.

Viime kaudella Forsell oli naisten luokan kolmas. Tälle kaudelle tavoitteeksi asetettiin mitalin värin kirkastaminen. Kahteen jäljellä olevaan osakilpailuun Forsell lähtee selkeällä kaavalla.

– Pitää ajaa varmaa ajoa, mutta samalla kovaa.

Kaksi viimeistä SM-osakilpailua ajetaan viikon välein; maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna kisataan Nivalassa ja kausi huipentuu Jyväskylässä, kun snowcross on osa SM-viikkoa. Forsell sanoo, että tiivis loppukalenteri on sekä hyvä että huono.

– Se on tavallaan ihan hyvä, koska Parikkalan ja Nivalan kisojen välissä oli kuukauden tauko. Ja on hyvä MM-osakilpailua varten saada SM-sarja ajettua pois alta.

– Toisaalta ei voi ajaa niin paljon siinä viikolla, jotta on sitten puhtia ajaa itse kilpailussa. Sillä tavalla täyspainoista treeniä ei pysty tehdä, mutta kyllä siinä varmasti parina päivänä tulee ajettua.

Forsellin kausi huipentuu huhtikuun 13.-14. päivä Joensuussa ajettavaan MM-osakilpailuun.

– Ihan hyvät odotukset. Varmasti tulee hieno tapahtuma ja kun se on vielä kotikaupungissa, ei tarvitse matkustaa, Forsell naurahtaa.

– Kyllähän kotikisa vähän tuo paineita, kun on tuttuja ja perhettä katsomassa ja tapahtumasta uutisoidaan eri puolilla. Kyllä se tietynlaisen lisäpaineen tuo.

Helmikuun alkupuolella Forsell oli ajamassa snowcrossin Superliigaa Ruotsin Bodenissa. Siellä hän oli naisten luokan neljäs.

– Ei Ruotsin kärki enää hirveän kaukana ole, mutta se vaatii vielä paljon treenitunteja, jotta huipulle päästään.

MM-osakilpailuun Forsell lähtee hakemaan hyvää sijoitusta.

– Olisihan se siistiä päästä viiden parhaan joukkoon. Jos kisassa on paikalla pohjoismaiden kuskeja, silloin tavoite on ihan realistinen ja tavoitettavissa. Toki jos tulee Jenkeistä kuskeja, tavoitetta pitää ehkä vähän katsoa uudelleen.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com