Future Cup asfalttisprint huipentuu viikonloppuna Rovaniemellä – “Mestaruudet kaikki vielä avoinna”

25.8.2017 / 10:20
Nuorten luokan Oskari Heikkinen vauhdissa Jurvan osakilpailussa (Kuva: Jani Kekoni).

[ A- ] / [ A+ ]

Future Cup asfalttisprint -sarja, 15. kerran järjestettävä Suomen ainoa kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja, on edennyt sen viimeiseen kilpailuviikonloppuun, kun pikipinnan erikoismiehet ja -naiset valjastavat kilpureidensa hevosvoimat käyttöönsä perjantaina ja lauantaina Rovaniemen Napapiirillä ajettavissa Santa’s Future Cup -finaaleissa.

Joulupukin lahjakkaan silmän alla ajettavat kilpailut käynnistyvät perjantaina kello 14.00 ja lauantaina kello 12.00, joissa kummassakin yli 100 kilpailijaa mittaavat paremmuuttaan 2,8 kilometrin mittaisella asfalttibaanalla, jonka ajosuunta on tuttuun tapaan kilpailupäiväisesti käänteinen.

Panosta ei Rovaniemen kilpailulta puutu, koska jaossa on niin maineen, kunnian, kuin osakilpailukohtaisten palkintojen lisäksi kaksi MestariSauna by Salvos -pääpalkintoa, sekä perinteikkäitä raha-, sekä muita erikoispalkintoja. Missään luokassa mitään ei ole vielä ratkaistu, vaan jälleen kerran jännitys tiivistyy sarjan 10. ja viimeisen osakilpailun viimeisen lähdön viimeiseen kilpailijaan eli Mika Myllylään.

4-Veto Cupissa Jarmo Autio on 10 pisteen karkumatkalla ennen Toni Kuorttia ja 14 pisteen päässä Myllylää. Näin ollen ensimmäinen MestariSauna by Salvos -pääpalkinto on tyrkyllä Aution tiluksille Kokkolaan, mutta vain jos Skoda Octavia WRC autolla ajava sarjan yksi debytanteista epäonnistuu tai kärsii teknisistä murheista. 2-veto Cupissa tilanne on tiukempi kun noin kymmenellä kilpailijalla poreilee ajatuskuplissa uuden saunan sijainti.

Nuorten luokassa Oskari Heikkinen on ajanut kanssakilpailijoilleen jäljet selkään ja suvereenisesti 30 pisteen marginaalilla hallitsee luokkaansa ja näin ollen käytännössä nuorukaiselle riittää rutiinisuoritus mestaruustitteliin. Sen sijaan kakkossijasta tullaan näkemään tiukkaa puristusta radan viimeisille metreille saakka, kun neljä lahjakasta nuorta tulevaisuuden tähteä on kuuden pisteen sisällä.

Myös Cuppikunkussa Heikkinen komeilee 10 pisteen turvin paalupaikalla. Koska tässä kilpailumuodossa kaikki ajosuoritukset lasketaan lopullisiin pisteisiin, niin käytännössä se tarkoittaa sitä, että Heikkinen ei voi lähteä nautiskellen noutamaan Nuorten luokan mestaruutta, vaan hänenkin on laitettava kaikki osaaminensa peliin pitääkseen mm. Mika Perttula ja Jasu Saarinen takanaan.

Eikä yhtään heikompaa kilvanajoa nähdä myös joukkuekilpailun suhteen, kun Hämeen Hurjat Jari Lammisivu, Aki Mansikkamäki ja Marjo-Riitta Lunden lähtevät neljän pisteen turvin tavoittelemaan voittoa. Sanansa on varmasti sanottavana hopeasijalla tällä hetkellä olevalla Team Nordpeakilla, jonka Tarmo Ollilalla, sekä Mikko ja Tiina Lassilalla on elämänsä mahdollisuus nousta haastajana voittoon. Lisäksi Power Oil Team, Team Malmisepeli ja Kokkolan Vetomiehet ovat kaikki iskuetäisyyden päässä, joten voidaan todeta, että vaikka kyseessä on Future Cup asfalttisprintsarjan finaaliviikonloppu, niin kukaan kuljettaja ei voi varmistellen matkaan startata.

– Kilparata näyttää ratakartan mukaan erittäin mielenkiintoiselta, kun reitillä on aikaisemmilta vuosilta tuntematonta uutta osuutta, sekä myös uusia korkeuseroja. Näin ollen haastetta tulee kaikilla riittämään ja mikä tärkeintä, mestaruudet ovat kaikki vielä avoinna ja täysin kuljettajien omissa käsissä. Tulemme siis näkemään erittäin vauhdikkaan huipennuksen, mikä sarjassamme on jo vuosia ollut sen ominaispiirre, promoottori Kari Tasanko kertoo.

Future Cup 2017 pistetilanteet 8/10 osakilpailua

4-Veto Cup

1) Jarmo Autio (Skoda) 132
2) Toni Kuortti (Mitsubishi) 122
3) Mika Myllylä (Mitsubishi) 118
4) Jukka Tenho (Mitsubishi) 117
5) Markku Viitanen (Mitsubishi) 110
6) Juho Mäki-Tammela (Mitsubishi) 110

2-Veto Cup

1) Marko Perttula (Ford) 127
2) Timo Rajala (Honda) 124
3) Mika Perttula (Toyota) 123
4) Jarmo Suokko (BMW) 122
5) Aki Mansikkamäki (Toyota) 120
6) Tiina Lassila (BMW) 120

Nuoret

1) Oskari Heikkinen (Ford) 130
2) Niko Ahola (Toyota) 100
3) Jeremias Salomäki (Suzuki) 96
4) Roope Suomalainen (Suzuki) 96
5) Rasmus Tuominen (Suzuki) 94

Cuppikunkku

1) Oskari Heikkinen (Ford) 192
2) Mika Perttula (Toyota) 182
3) Jasu Saarinen (BMW) 177
4) Jarmo Autio (Skoda) 170
5) Tarmo Ollila (Ford) 169

Joukkuekilpailu

1) Hämeen Hurjat 464
2) Team Nordpeak 460
3) Power Oil Team 449
4) Team Malmisepeli 437
5) Kokkolan Vetomiehet 418

Lue myös! Future Cup asfalttisprint: Rovaniemen osakilpailuun nuoret kuljettajat mukaan ilmaiseksi (8.8.2017)

Teksti: Future Cup asfalttisprint -sarjan tiedote


Facebook kommentit