MOTORSPORT

G-Fors debyyttikauteensa ranskalaissuomalaisin voimin – “Ihanteellinen tiimikaveri ja mentori Kalliokoskelle”

Rallicrossin EM-sarjassa tänä vuonna debytoiva uusi ranskalaistiimi G-Fors lähtee tavoittelemaan menestystä kokeneen ranskalaiskuljettajan, sekä nuoren ja lupaavan suomalaiskuljettajan voimin.

Talvi on tunnetusti ollut rallicross-tiimeille ympäri Eurooppaa testien osalta kiireistä aikaa ennen huhtikuussa Barcelonasta, Espanjasta käynnistyviä MM- ja EM-sarjoja. Tänä vuonna rallicrossin EM-sarjassa debytoiva ranskalainen G-Fors-tiimi on tottakai myös hakenut uuteen Renault Clio R.S -autoonsa sopivia säätöjä ja helmikuun lopulla Dreuxin radalla Ranskassa tiimin suomalaiskuljettaja Jere Kalliokoski pääsi ensimmäistä kertaa uuden auton rattiin.

– Heti ensi metreistä huomasin, että puhtia piisaa. Oli mahtava peli. Ajettiin sellaiset parisenkymmentä kierrosta, eli se oli aika pintapuolinen kokeilu, Kalliokoski kommentoi tiedotteessaan ensitestin jälkeen.

Viime kaudella Kalliokoski debytoi EM-sarjassa ja kalustona oli skotlantilaisen Albatec Racingin Supercar-luokan Peugeot, jolla Kalliokoski selviytyi viidestä osakilpailusta semifinaaliin kahdessa, Norjassa, sekä Ruotsissa. Ranskassa ajettujen ensitestien jälkeen Kalliokoski on nähty Renaultin ratissa kahdessa muussakin testisessiossa, ensin Belgiassa ja maaliskuun puolella jälleen Ranskassa.

– Belgiassa ajettiin vähän kattavampaa testiä ja huomattiin muutama parannuskohde. Vetäisin vähän turhan rajun hypyn, siinä auto sai sen verran kipeää, että tiimi joutui hommiin. Kehitystyö on siis oikeilla raiteilla ja auto tuntui jo nyt melko valmiilta, Kalliokoski iloitsi.

Ranskan Loheacin radalla maaliskuussa ajetuissa testeissä mukana oli myös muita MM- ja EM-sarjan tiimejä.

– Pääsin ajamaan reilusti ja sain nopeasti hyvän tuntuman autoon. Kokeiltiin erilaisia “setuppeja” ja autosta tuli koko ajan parempi ja parempi. Olin sadekelin säätöihin lopulta tosi tyytyväinen. Jäi luottavainen fiilis, sillä autoon ei tullut mitään vikaa testien aikana, Kalliokoski kommentoi Kalliokoski Motorsportin Facebook-sivulla talvikauden kolmannen testiajon jälkeen.

Kalliokoski, rallicrossin Supercar-luokan Suomen mestari vuosimallia 2016, saa EM-sarjan Supercar-luokkaan tänä vuonna kovan luokan tiimikaverin. Ranskalainen Jean Baptiste Dubourg, 30, on kilpaillut vuosina 2013-2017 niin MM-, kuin EM-sarjassakin. Vuonna 2015 Dubourg sijoittui Ranskan MM-osakilpailussa Timmy Hansenin ja Petter Solbergin jälkeen kolmanneksi jättäen finaalissa taakseen muun muassa Johan Kristofferssonin, sekä Mattias Ekströmin.

Vuonna 2013 Ranskan rallicross-mestaruuden Super1600-luokassa voittanut Dubourg sijoittui EM-sarjassa Supercar-luokassa vuonna 2015 viidenneksi ajaen Italian osakilpailussa toiseksi. Dubourg on voittanut Ranskan maineikkaan jääratasarjan Andros Trophyn mestaruuden kolme kertaa.

– Olen erittäin iloinen siitä, että Jean Baptiste liittyi tiimiimme. Hän on ihanteellinen tiimikaveri ja mentori nuorelle tulevaisuuden rallicross-tähdellemme Jere Kalliokoskelle. Jean Baptisten MM-sarjasta saadun kokemuksen, sekä Andros Trophyn kolmen mestaruuden tuoman itseluottamuksen myötä hän tulee viemään tiimimme toimintaa eteenpäin, G-Forsin tiimipäällikkö Atte Varsta vakuuttaa.

Rallicrossin MM- ja EM-sarjojen avausosakilpailu ajetaan 13.-15. huhtikuuta Barcelonassa, Espanjassa. EM-sarjassa Supercar-luokka kilpailee Espanjan avauksen jälkeen vielä Belgiassa, Ruotsissa ja Ranskassa ennen syyskuussa Latviassa ajettavaa viimeistä osakilpailua.

Rallicrossin EM-sarja ja Supercar-luokan kilpailut 2018

13.04.-15.04. Barcelona, Espanja
10.05.-13.05. Mettet, Belgia
28.06.-01.07. Höljes, Ruotsi
30.08.-02.09. Loheac, Ranska
14.09.-16.09. Riika, Latvia

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com