Gardemeister osallistuu Samsonas Ralliin – “Hauska tapa muistella vanhoja aikoja”

23.5.2018 / 13:34
Toni Gardemeister Skodalla Monte Carlon MM-rallissa 2003 (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Aktiiviurallaan 112 MM-ralliin startannut Toni Gardemeister nähdään mukana elokuussa Liettuassa ajettavassa Samsonas Rallissa. Eikä nykyisin omaa rallitiimiään pyörittävä Gardemeister suinkaan suuntaa Liettuaan tiimipäällikkönä, vaan Gardemeister osallistuu kilpailuun kuljettajana.

Muun muassa ralliautojen vaihdelaatikoista tunnetun Samsonas-yrityksen nimikkoralli ajetaan nyt toisen kerran. Tänä vuonna kilpailu on Liettuan rallisarjan kauden kolmas osakilpailu ja se ajetaan 3.-4. elokuuta. Keskuspaikkana toimii parinkymmenen tuhannen asukkaan Rokiskisin kaupunki Liettuan koillisosassa, lähellä Latvian rajaa.

Viime vuonna rallin järjestäjä kutsui mukaan kilpailuun suomalaiskuljettajista rallin moninkertaiset Suomen mestarit Juha Salon ja Teemu Asunmaan. Tänä vuonna yksi kutsuista lähti Toni Gardemeisterin suuntaan ja vuosina 1996-2010 yhteensä 112 MM-ralliin startannut ja niistä kuusi palkintosijoitusta saavuttanut Gardemeister vastasi kutsuun myöntävästi.

– Ilahduin saadessani kutsun lähteä mukaan kilpailuun. Olen ajanut kilpaa urallani todella paljon, joten ajattelin, että tämä on hauska tapa muistella vanhoja aikoja ja kokeilla miltä tuntuu ajaa rallia Liettuan teillä, missä en ole aiemmin kilpaillut. Luulen, että Liettuassa soratiet ovat hieman pehmeämpiä, vähän niin kuin Puolan tiet Mikolajkin alueella, Gardemeister pohtii.

 

Hae Lainaa

 

“Toivon, että olisin edelleen kilpailukykyinen kuljettaja”

Samsonas Rallin järjestäjille Gardemeisterin osallistuminen on iso asia.

– Olemme ylpeitä siitä, että Gardemeister on hyväksynyt kutsumme osallistua Samsonas Ralliin tänä vuonna. Hän on poikkeuksellinen henkilö moottoriurheilun maailmassa. Monetkaan rallifanit eivät ole saaneet mahdollisuutta nähdä hänen kilpailevan, joten nyt siihen tarjoutuu erinomainen mahdollisuus, Audrius Gimzauskas Samsonas Rallin organisaatiosta hehkuttaa tiedotteessa.

Aivan kuten Salo ja Asunmaa viime vuoden kilpailussa, niin myös Gardemeister lähtee Samsonas Ralliin kutsuttuna kuljettajana, eli kilpailukaluston hänelle järjestää kilpailun organisaatio. Se minkä auton ratissa Gardemeister Liettuan sorateillä elokuussa nähdään, ei ole vielä tiedossa. Yksi mahdollisuus on BMW M3, samanlainen auto, jolla Gardemeister tarjosi yleisölle viihdettä viime syksynä Virossa.

– En ole ajanut kilpaa pitkään aikaan, mutta toivon, että olisin edelleen kilpailukykyinen kuljettaja. Viime vuonna ajoin tosiaan rallin Virossa BMW:llä, mutta bensapumppu hajosi ja se kilpailu päättyi lyhyeen. Tottakai ajan paljon oman tiimini autoilla, mutta testaaminen ja kilpaileminen ovat kaksi ihan eri asiaa, Gardemeister muistuttaa.

Gardemeisterin johtama TGS Worldwide -tiimi kilpailee seuraavaksi tulevana viikonloppuna Sachsen Rallissa Saksassa, missä tiimin Skoda Fabia R5 -autoa saksalaisilla asfalttiteillä käskyttää Kalle Rovanperä.

Toni Gardemeister, 43

112 MM-rallia vuosina 1996-2010
6 palkintosijoitusta, 19 ek-voittoa, 128 MM-pistettä
Kuljettajien MM-sarjassa neljäs kaudella 2005
Monte Carlon MM-rallissa toinen 2005 ja kolmas 2006

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit