Gardemeisterilla kova luotto tiiminsä kuljettajiin – “Hyvä ja erittäin mielenkiintoinen”

26.7.2018 / 09:44
Eerik PIetarinen Seinäjoen SM-rallissa kesäkuussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Toni Gardemeisterin luotsaama TGS Worldwide -tiimi suuntaa Suomen MM-ralliin kärkitulokset tähtäimessä. Tiimin kuljettajakattaus viikonlopulle on äärimmäisen iskukykyinen ja rallin päätteeksi on lupa odottaa jopa palkintosijoituksia.

Rallin SM-sarjan kärkimieheltä Eerik Pietariselta voidaan odottaa hyviä tuloksia WRC2-luokassa. Vuoden 2017 SM2-luokan mestari on dominoinut tällä kaudella SM-sarjan kuninkuusluokkaa yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa.

– Tällä hetkellä on hyvät fiilikset. Nuotitamme pätkiä tänään, huomenna ja torstaina ja torstaina illalla päästäänkin jo tositoimiin. Yritetään ajaa niin hyvin kuin pystytään ja tehdä kovia aikoja. Kovaa pitää ajaa. En ole miettinyt mitään erityisiä tavoitteita viikonlopulle. Pyritään saamaan hyviä erikoiskoeaikoja ja ajamaan ehjää ajoa. Toivottavasti se riittää korkealle, Pietarinen pohtii.

Niin ikään hyviä tuloksia voi odottaa myös Kristian Kiviniemeltä ja kartanlukija Matti Kankaalta. Seinäjoella asuvalla Kiviniemellä on taskussaan kolmen vuoden kokemus Suomen MM-rallista ja tavoitteet ovat korkealla.

– Hyvillä mielin lähdetään MM-ralliin. Saatiin homma kasaan ja pystyttiin osallistumaan, mikä on hieno juttu. Taso täällä on todella kova, katsotaan mihin vauhti kehittyy kilpailun aikana. Jopa ihan oman luokan viiden kärkeen tähdätään, mutta katsotaan mitä kisa tuo tullessaan, suunnittelee Kiviniemi.

– Tiet ovat hienoja, pienempiä teitä mitä yleensä on ollut. Hyvä että reitti vähän muuttuu, tasoittaa hieman lähtökohtia, Kiviniemi lisää.

Kotikilpailuunsa viikonloppuna starttaava jyväskyläläinen Ville Pynnönen lähtee Suomen MM-ralliin ennen kaikkea keräämään tärkeää kokemusta. Kyseessä on Pynnöselle ensimmäinen MM-ralli. Vierellä nuotteja lukee kokenut kartturi Timo Hantunen.

– Lähdetään hakemaan kilometrejä alle, ajamaan ehjää ajoa ja hakemaan maksimaalista kokemusta. Toivottavasti kilpailu kulkee nousujohteisesti. Ennen kaikkea lähdetään nauttimaan, tulos tulee sen jälkeen. Tottakai tunnelma ja kilpailuun latautuminen on erilainen täällä, varsinkin kun ollaan kotikaupungissa, Pynnönen korostaa.

Tiimipäällikkö Toni Gardemeister odottaa jo innolla viikonlopun juonenkäänteitä. Viikonloppuun on ladattu runsaasti työtunteja ja testikilometrejä.

– Paljon on tehty töitä ja kiire on ollut. Edellisellä viikolla meillä oli kattava testirupeama, testasimme joka päivä maanantaista perjantaihin. Testikilpailuja on ajettu kaksi, Autoglym Ralli Suomessa, sekä Pietarisen kanssa ajettu Viron ralli. Sanoisin, että aika hyvä valmistautuminen on suoritettu kilpailuun, kertaa Gardemeister.

Itse yli kaksi vuosikymmentä rallia ajanut Gardemeister on innoissaan tämän vuoden tiimikuljettajistaan ja väläyttää jopa voittojen mahdollisuutta MM-rallissa.

– Kokonaisuudessaan kuljettajakattaus on todella hyvä ja erittäin mielenkiintoinen. Pietarinen varmasti taistelee palkintosijoituksista, jollei jopa voitosta. Kiviniemellä on myös tarkoitus ajaa ehjä ja hyvä suoritus ilman rengasrikkoja. Jos tämä toteutuu, pystyy mies ajamaan jopa viiden kärkeen. Pynnösen Ville ei montaa kilpailua ole vielä ajanut, joten tämä on lähinnä opiskelukilpailu. Vauhtia on kuitenkin yllättävän paljon ja Ville on nopea oppimaan. Lisäksi meillä on huollon osalta tiimissä mukana myös Teemu Asunmaa, Marko Mänty ja Jari Tuuri, Gardemeister valaisee.

Suomen MM-ralli ajetaan näillä näkymin aurinkoisessa ja kuumassa hellekelissä, mikä aiheuttaa varmasti tuskanhikeä monen kuljettajan kypärän sisällä. Keski-Suomen soratiet ovat pitkään jatkuneiden helteiden vuoksi erittäin kuivia ja hiekka taatusti pöllyää viikonlopun reiteillä.

– Fyysistä kuntoa pitää saada pohjalle MM-rallia varten, valmistautumatta ei voi mennä autoon. Helteet vievät muuten nopeasti mehut miehestä, peräänkuuluttaa Pynnönen.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina ja päättyy sunnuntaina.

Teksti: TGS Worldwide -tiimin tiedote


Facebook kommentit