MOTORSPORT

GGTurbo Ford Junior Rally Team tuo uraa uurtavan kehitystyö- ja nuoriso-ohjelman Suomeen

Suomalaisessa siviili- ja kilpa-autoilussa nähdään tänä vuonna uraa uurtava lanseeraus, kun GGTurbo Junior Ford Rally Team alkaa kehittää uusioturboahtimia vaativissa kisaolosuhteissa. Samalla kaksi nuorta rallikuljettajaa saa ajopaikan tallista ja rallin SM-sarjasta, sekä mahdollisuuden edetä urallaan Fordin R2 Suomen moottoriurheilutoiminnasta vastaavan KMS Racingin Oy alaisuudessa.

KMS Racing Oy toimii brittiläisen M-Sportin kanssa tiiviissä yhteistyössä R2T Ford Fiestojen kehitysohjelmassa. GGTurbo on ainoa tuotemerkki Suomessa, joka valmistaa uusioturboja siviililiikenteen käyttöön.

– Tällä konseptilla ei ole kukaan operoinut aikaisemmin edes globaalissa mittakaavassa. Me valmistamme noin 3000-4000 uusioturboa vuodessa. Avaamme meille tulevan jokaisen rikkoutuneen turbon ja tutkimme ne läpikotaisin. Näin voimme korjata ne paremmilla osilla, tallipäällikkö Jaakko Tapper avaa turbojen kehitystyötä.

Kehitystyön myötä siviiliautoilijat pääsevät hyödyntämään GGTurbon uusioturboahtimien kolmen vuoden takuun, kun se tehtaan uusilla turboilla on yksi vuosi. Turbojen kehitystyön ohella GGTurbo Ford Junior Rally Team tulee tällä kaudella ajattamaan kahta kuljettajaa rallin SM-sarjassa. Toiseksi kuljettajaksi on jo valittu Lauri Joona ja toinen paikka on vielä auki.

– Nuorille on elintärkeää saada kokemusta ja kilometrejä, jotta ura ammattilaisena etenee. Suunnitelmamme on nostaa nuoria SM3-luokkaan alemmilta kilpailutasoilta ja sen jälkeen seuraava askel tulee esimerkiksi lajiliiton kautta. Toisen kuljettajan valitsemme niin, että hän pääsee aloittamaan ajamisen kesäkaudella, Tapper kertoo.

KMS Racing Oy:n Arto Kumpumäen yhteistyö M-sportin kanssa tuo niin tiimille, kuin nuorille hienon mahdollisuuden rakentaa toimintaansa.

– Tämähän toimii ikään kuin sillä periaatteella, että KMS Racing Oy:n operoima Ford Motorcraft Rally Team on ykköstiimi ja me ollaan kakkostiimi, kuten esimerkiksi Stobart oli M-Sportin kakkostiimi rallin MM-sarjassa joitakin vuosia sitten. Näin nuoret pääsevät kasvamaan kohti ykköstiimiä, Tapper kuvailee.

GGTurbo Junior Ford Rally Team kilpailee seuraavan kerran Mikkelin SM-rallissa 16.-17. helmikuuta.

Teksti: GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com