MOTORSPORT

GP3-kausi käynnistyy, Laaksosella edessään debyyttikausi – “F1-ympäristö tuo vain lisää fiilistä”

Formuloiden GP3-luokan kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Barcelonan radalla Espanjassa. Espanjalaisen Campos Racingin väreissä ajava Simo Laaksonen valmistautuu debyyttiinsä luottavaisena.

Simo Laaksonen, 19, sai ajettua kevään ennakkotestit suunnitelmien mukaisesti ja kauteen valmistama ajosimulaattoriharjoitus on myös jo onnistuneesti takana.

– Sain eilen maanantaina ajettua viikonloppua varten valmistavan simulaattoriharjoituksen tiimini päämajassa Valenciassa onnistuneesti päätökseen, joten ihan hyvillä mielin viikonloppua kohden valmistaudutaan. On mukavaa, kun pitkä odotus on ohi ja pääsee vihdoin ajamaan kilpaa, Laaksonen hymyilee.

GP3-luokkaa ajetaan Formula 1:n viikonloppuna kilpailutapahtumien yhteydessä, joka tuo ensikertalaiselle oman mausteensa. GP3 on näyteikkuna, jollaisesta Laaksosella ei ole aikaisempaa kokemusta.

– En ole aiemmin ollut näin isoissa karkeloissa mukana. F1-ympäristö tuo vain lisää fiilistä. Saimme ajettua kevään testit suhteellisen puhtaasti läpi. Muutamia pieniä ongelmia pariin otteeseen kohtasimme, mutta ne ovat voitettu kanta. Koko Campos-tiimi lähtee ensimmäisestä osakilpailusta alkaen hyvillä fiiliksillä kilpailemaan palkintopalli- ja pistesijoituksista, Laaksonen vakuuttaa.

Laaksonen sanoo, että kauden viimeisissä Barcelonan moottoriradalla ajetuissa testeissä Campoksen teemana oli hakea kisapituuksiin vauhtia.

– Tässä onnistuimme mielestämme hyvin. Toki se tiedetään, että testit ovat testejä ja vasta kilpailutilanteessa näemme kaikkien todellisen vauhdin. Veikkaan, että kun aloitamme tosissamme ajamaan kilpaa ja ohittelemaan, niin renkaiden kestävyyden hallitseminen on oma maailmansa ja se tuo mukanaan uusia haasteita, Laaksonen ennakoi.

Ennen debyyttiviikonloppuaan Laaksonen ei halua vielä tulostavoitteista puhua.

– Testeissä pärjäsin rookie-kuljettajien joukossa hyvin. Mielestäni hyvä ja tavoitteellinen lähtökohta Barcelonaan olisi se, että pystyisin viikonloppuna jatkamaan siitä, mihin testeissä jäin.

– Kun saan kisapituuksien vauhdissa otettua vielä yhden askeleen eteenpäin, niin se olisi jo kova juttu tottakai. Kun tässä kauden mittaan auto tulee tutuksi ja kehityn kuljettajana, niin sen jälkeen niitä tuloksiakin rupeaa automaattisesti syntymään. Vastus tässä luokassa on kova ja vuoden minua kokeneempi, mutta periksi ei tietysti anneta, Laaksonen päättää.

Formuloiden GP3-sarjan ensimmäinen harjoitus ja aika-ajo ajetaan Barcelonassa tulevana perjantaina. Kauden ensimmäinen kilpailu on vuorossa lauantaina ja toinen kilpailustartti sunnuntaina. Sarjassa ajetaan kaikkiaan 18 osakilpailua.

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com