Grönholm junior ensimmäistä kertaa MM-semifinaaliin

3.7.2016 / 21:11
Niclas Grönholm ajoi semifinaalivaiheeseen MM-rallicrossissa Ruotsissa. Rallimestari Marcus Grönholmin poika yli ensimmäistä kertaa MM-tasolla niin korkealle. (kuva: Jakub Nitka)

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm ajoi ensimmäistä kertaa semifinaaliin 12 parhaan joukkoon rallicrossin MM-sarjassa Ruotsissa sunnuntaina. Olsberg MSE –tallin Ford Fiestaa käskevä Grönholm oli jopa kiinni finaalipaikassa, mutta renkaan tyhjeneminen vei mahdollisuudet suuremmalta yllätykseltä.

– Semifinaalissa lähtökiihdytys oli tiukka ja pääsin hyvin liikkeelle takarivin paikalta. Olin hyvin kärjen tuntumassa kiinni finaalipaikassa, mutta viimeistä edellisellä kierroksella hypyn alastulossa rengas tyhjeni. Sen jälkeen Janis Baumanis meni ohi eikä tyhjällä renkaalla ollut mahdollisuutta vastata. Veikkaisin, että muuten olisin ollut mukana finaalissa, mutta hyvä näinkin, Grönholm selvitti tyytyväisenä.

19-vuotias Grönholm paransi selvästi omaa ajoaan aiempaan verrattuna.

– Nyt pystyin jatkamaan hyvällä rytmillä, vaikka edelleen välillä sattui pikku virheitä, Grönholm analysoi.

Kauden aikana Grönholm on hiukan tuskaillut auton alustan kanssa, mutta Höljesissä meno alkoi olla odotusten mukaista. Tärkeää testausapua on tullut isältä. Marcus ”Bosse” Grönholm testasi autoa pari päivää poikansa kanssa ennen viikonlopun koitoksia.

– Kyllä täällä näkyi se, että Bossen kanssa ollaan testattu ja säädetty alustaa. Sieltä löytyy ehkä vieläkin parannettavaa ja lukkojakin voisi säädellä, kun vaan on sopivat olosuhteet. Täällä vasta semifinaalissa oli kuivaa, Niclas Grönholm mietti.

Jo ensimmäinen karsintaerä lauantaina antoi odottaa Grönholmilta vahvaa panosta. Nuorukainen oli ensimmäisen erän kolmanneksi nopein. Toinen erä meni pieleen, kun Baumanis osui pari kertaa Grönholm Fiestaan.  Sunnuntain kaksi karsintaerää olivat tasaista suorittamista ja niin paikka semifinaaleihin irtosi 10:tenä. Koko viikonlopun Grönholm oli tallikaveri Kevin Erikssonia nopeampi.

– Ensimmäisessä karsinnassa taktiikka onnistui täydellisesti ja siitä sain hyvän vauhdin päälle. Ainahan se on hyvä olla tallikaveria nopeampi. Tiimissä on ihan hyvä tekemisen fiilis, Grönholm sanoi.

Grönholmin kausi jatkuu rallicrossin SM-sarjan osakilpailulla Honkajoella tulevana viikonloppuna. MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan elokuun alussa Kanadassa.

Lähde: Niclas Grönholmin tiedote


Facebook kommentit