Grönholm vakuuttunut Lindholmin osaamisesta – “Kehityskäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin”

10.12.2018 / 10:05
Emil Lindholmin työkalu kilpailukaudella 2019 (Kuva: Juuso Jalovaara).

[ A- ] / [ A+ ]

Siitä lähtien, kun Eero Räikkösen johtama Printsport viime kesänä ilmoitti tuovansa kaksi uutta Volkswagen Polo R5 -autoa Suomeen, on huhumylly niiden tulevista kuljettajista takonut kovilla kierroksilla.

Jos on Emil Lindholm, 22, tehnyt tarkkaa työtä ratin takana viime vuosina, niin samaa voidaan sanoa myös Lindholmin taustatiimin osalta. Viime vuonna Lindholmin siirrosta Skodan rattiin ja rallin SM-sarjan SM1-luokkaan kaudella 2018 tiedotettiin 16. joulukuuta. Nyt tiedote Volkswagen-kuviosta tavoitti median 10. joulukuuta.

Vielä aiemmin syksyllä Lindholm tyrmäsi UrheiluUutiset.comin haastattelussa hänen ympärillään pyörineet Volkswagen-huhut.

– Sehän on ihan tuulesta temmattu juttu. Keksitty huhu, jolla ei ole mitään faktapohjaa. Ymmärrän, että nämä kaksi asiaa kytketään yhteen, kun “Bosse” (Marcus Grönholm) on testannut sitä autoa ja minäkin olen sitä testannut, Lindholm kommentoi lokakuussa Salossa kauden viimeisen SM-rallin jälkeen.

Kaudella 2017 rallin SM-sarjassa SM3-luokassa toiseksi sijoittunut Lindholm hyppäsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa urallaan nelivetoisen ralliauton rattiin ja suoraan siis SM-sarjan kuninkuusluokkaan. Tulokaskausi oli onnistunut ja siitä todisteina SM-hopea, sekä neljä kakkossijaa seitsemässä osakilpailussa.

– Emil ajoi kaudella 2018 hyviä tuloksia ja kellotti pohja-aikoja käytännössä jokaisessa rallissa. Mikä tärkeintä, hänen vauhtinsa kasvoi tasaisesti kauden loppua kohden ja nuorelle kuljettajalle tyypilliset virheet myös vähenivät. Emil ajoi myös Italian rallisarjan asfalttiosakilpailuissa erittäin hyvin, Marcus Grönholm kehuu.

 

Volkswagen Polo GTI R5 -ralliauton debyyttikilpailu oli lokakuussa ajettu Espanjan MM-ralli (Kuva: Juuso Jalovaara).

 

“Mestaruuden voittaminen ensisijainen tavoite”

Lindholm edusti tänä vuonna Grönholmin GRX-tiimiä “try-out-sopimuksella”, ja tuo koeaika toi nyt siis jatkoa. Tiimi pysyy samana, mutta kalusto vaihtuu. Uusi auto, Volkswagen Polo GTI R5, saapui Suomeen joulukuun alussa ja sen huollosta, sekä ylläpidosta vastaa Eero Räikkösen johtama Printsport.

– Tiedän, että Emilin vauhti ja varmuus vain kohenevat alkavalla kaudella. Hänen kehityskäyränsä osoittaa vahvasti ylöspäin, Grönholm vakuuttaa.

Lindholmin ura rallissa kulkee juuri nyt vahvassa myötätuulessa ja jos vielä pari vuotta sitten käytiin keskustelua siitä nähtäisiinkö Lindholm tulevaisuudessa enemmän rallissa vai rata-autoilussa, autourheilun huippulahjakkuus ja moniosaaja kun viihtyi niissä molemmissa, niin vaakakuppi on vahvasti kääntynyt rallin puolelle. Lindholm on siis jo päässyt testaamaan uutta autoaan ja luotto siihen on kivenkova.

– Sain kertaalleen ajaa uutta Volkswagenia kesällä Keski-Suomessa. Hyvä auto, joka sopi heti käteeni. Auton ajokäytös on vakaa ja sain heti luottoa ajamiseeni. Volkswagenia on vaikea verrata Skodaan. Molemmat ovat hyviä, mutta pienien asioiden ja tekijöiden yhteenlaskettu summa ratkaisi, Lindholm kuvailee.

Lindholmin ja kartanlukija Mikael Korhosen, 33, kilpailukalenteriin sisältyvät ensi vuonna ainakin kuusi SM-rallia, sekä kaksi MM-rallia.

– Ajo-ohjelmani kaudelle 2019 on hyvä. On harmittavaa, että kauden toinen SM-ralli osuu Ruotsin MM-rallin kanssa samalla viikonlopulle. Fakta on se, että rallin MM-sarjan kiertäminen on tällä hetkellä liian kallista. Teemme kuitenkin työtä sen eteen, että voisimme loppukaudesta ajaa ohjelman ulkopuolisenkin kilpailun ulkomailla, Lindholm sanoo.

Vaikka Kouvolan SM-ralli jääkin helmikuussa väliin, niin tavoite SM-sarjaan on se kovin mahdollinen.

– Viime kaudelta meillä on SM-hopeaa alla. Aina pitää pyrkiä parantamaan, joten mestaruuden voittaminen on meille ensisijainen tavoite, 2-3 päivän ajan uutta autoaan ennen tammikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaa Tunturirallia testaava Lindholm korostaa.

Emil Lindholmin kilpailuohjelma kaudella 2019

25.-26.01. – Rovaniemen SM-ralli
14.-17.02. – Ruotsin MM-ralli
01.-02.03. – Joensuun SM-ralli
24.-25.05. – Riihimäen SM-ralli
14.-15.06. – Seinäjoen SM-ralli
01.-04.08. – Suomen MM-ralli
30.-31.08. – Laitilan SM-ralli
27.-28.09. – Turun SM-ralli

Lue myös! Emil Lindholm Volkswagenin rattiin ensi kaudella – Ohjelmassa SM-sarja ja kaksi MM-rallia (10.12.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit