Grönholmin tiimi janoaa lisää onnistumisia – “Tälläiset tulokset motivoi kovasti”

27.4.2018 / 07:27
Timur Timerzyanov Barcelonan avauskilpailussa (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Montalegren radalla Portugalissa. Kauden avausosakilpailusta Espanjan Barcelonasta erinomaisen tuloksen napannut GRX Taneco -tiimi lähtee hakemaan Portugalista jatkoa hyvin käynnistyneelle kaudelleen.

Marcus Grönholmin johtamassa tiimissä moni asia muuttui tälle kaudelle. Aiemmin yhden auton tiiminä toiminut GRX lähti uuteen kauteen kahden auton ja kuljettajan voimin, kun Niclas Grönholmin rinnalle tiimiin astui kokenut venäläiskuljettaja Timur Timerzyanov. Myös kalusto vaihtui, kun Grönholmin viime kaudella ohjastama Ford siirtyi EM-sarjan puolelle ja tilalle tuli kaksi Hyundaita.

Kaksi viikkoa sitten MM-sarjan kauden avausosakilpailussa Barcelonassa, Espanjassa GRX Taneco -tiimin tavoitteena oli saada molemmat kuljettajat semifinaaleihin. Siinä tiimi myös onnistui ja kirsikaksi kakun päälle tuli vielä Grönholmin finaalipaikka, missä kolmannen polven autourheilija täräytti hienosti uransa parhaan MM-sijoituksen tähän mennessä ollen lopputuloksissa neljäs.

– Saimme ihan fantastisen startin tähän kauteen, kun molemmat automme pääsivät semifinaaleihin ja Niclas jopa finaaliin saakka. Työsarkaa on vielä paljon, mutta tämmöisten tulosten saavuttaminen ensimmäisessä kisassa, minimaalisen testimäärän jälkeen, motivoi kyllä kovasti. Odotamme innolla Montalegreä sekä sitä, että pääsemme jatkamaan tätä hyvää “momentumia”, Marcus Grönholm sanoo tiiminsä tiedotteessa.

Niclas Grönholmin sijoitus kuljettajien MM-pisteissä on viides, Timerzyanov löytyy sijalta yhdeksän ja tiimien MM-pisteissä GRX Taneco on kolmen tehdastiimin jälkeen parhaana yksityistiiminä neljäntenä. Hyvin sujuneen kauden avausosakilpailun jälkeen GRX Taneco -tiimissä fiilis on korkealla ja lisää onnistumisia janotaan tottakai myös Portugalista.

– Tavoitteenani oli päästä semifinaaleihin kauden avauskisassa. Finaali oli hieno bonus ja voimme olla ylpeitä siitä mitä olemme tähän mennessä saavuttaneet. Tehtävää on vielä paljon, mutta tämä oli loistava startti kauteen ja se on myös motivoinut meitä kaikkia. Pidän kovasti Montalegren radasta. Se on aika kovavauhtinen, mikä sopii minun ajotyylilleni. Olen ajanut siellä ihan kelvollisia tuloksia, joten odotan innolla kisaviikonloppua ja lähtöviivalle pääsemistä, Grönholm hehkuttaa.

– Pääsin kauden avauskisassa hyvin sinuiksi Hyundai i20 Supercarin kanssa. Autossa on paljon sekä tehoja, että potentiaalia ja olen varma, että pääsemme sen kanssa vielä “podiumille”. Minulla on kokemusta Montalegresta jo muutamalta aiemmalta vuodelta. Se on aika tiukka rata, mikä taas edellyttää aggressiivista ajotyyliä. Kaikki pitävät radan soraosuudesta, jossa pitää vaan vetää luisussa. Tykkään radasta todella paljon ja tiedän, että pystyn Portugalissa hyvään suoritukseen, Timerzyanov vakuuttaa.

MM-sarjan Supercar-luokan ensimmäiset, sekä toiset alkuerät ajetaan lauantaina ja kolmannet, sekä neljännet alkuerät ja semifinaalit, sekä finaali sunnuntaina.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit