MOTORSPORT

Grönholmin vauhti nousussa – “Finaalit ovat aiempaa lähempänä”

Niclas Grönholm kilpaili viikonvaihteessa rallicrossin MM-sarjan viidennessä osakilpailussa Norjan Hellissä. 19-vuotias Grönholm on onnistunut nostamaan vauhtiaan ja aikaero semifinaaliin oikeuttavaan sijoitukseen on kaventunut kauden edetessä.

– Parasta on se, että finaalit ovat aiempaa lähempänä. Välillä on sellaisia hyviä väläyksiä ja sitten vielä sattuu pieniä virheitä, jotka näkyvät ajoissa, Grönholm summasi viikonloppua.

Grönholm sijoittui lopputuloksissa sijalle 16. ja sai yhden MM-pisteen. Mahdollisuudet olivat selvästi parempaan, mutta lauantain toisen karsintaerän kolarointi kostautui.

– Toisessa erässä ajoin vauhdilla Kevin Blockin peräkonttiin ja keulaan tuli kunnon osuma. Siinä meni paloiksi tärkeitä osia, joille olisi ollut käyttöä. En vaan nähnyt yhtään mitään ja jarrutus jäi aivan liian. Sitten jysähti kunnolla. Harmittaa, sillä siinä olisi ollut kaikki mahdollisuudet kovaan aikaan, Grönholm totesi pettyneenä.

Sunnuntain ensimmäiseen erään Grönholm joutui kastellulle radalle. Kun pito ei ollut parhaimmillaan, jäi ajan parannus haaveeksi. Tuloksena oli erävoitto, mutta se ei lohduttanut.

– Ei siinä valitukset auttaneet, kun rata oli jo kasteltu. Kyllähän myöhemmin ajaneet hyötyivät. Pikkasen uudet säädöt auttoivat ja jatkossa pyritään löytämään lisää juttuja ajoon, Grönholm päätti.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu heinäkuun alussa Ruotsissa.

Lähde: Niclas Grönholmin tiedote
Kuva: Jakub Nitka

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com