MOTORSPORT

Grönthal BMW-rallisarjan ykkönen Mäntsälässä – Havelin pistejohdossa

BMW-rallisarjan ensimmäisessä kesäosakilpailussa saatiin uusi osakilpailuvoittaja, kun Mäntsälä Rallissa voittoon viime lauantaina kaasutteli Sami Grönthal.

Hyväkuntoisilla, mutta pölyisillä teillä ajettu BMW-sarjan kolmas osakilpailu käynnistyi vanhojen mestareiden komennossa. Pohjat avauserikoiskokeelle ajoi vuosien 2008 ja 2012 mestari Timo Bäck, vuonna 2016 mestaruuden voittanut Sami Grönthal oli toinen ja hallitseva mestari Veli-Matti Havelin kolmas.

Bäckin matka päättyi toisen erikoiskokeen jälkeen. Havelin kavensi kakkosella Grönthalin johtoa, mutta Grönthal kirjasi nimiinsä kolmosen pohjat. Kauden avauskisan voittanut Anssi Valkonen lisäsi koko ajan vauhtia ja siirtyi nelosen pohjien myötä Grönthalin taakse BMW-luokan kakkoseksi.

Ensimmäinen ja toinen erikoiskoe ajettiin uudelleen rallin päätteeksi. Ne molemmat voittanut Havelin nousi Valkosen ohi, mutta Grönthalin tavoittamisessa edellisen osakilpailun voittanut Havelin ei onnistunut. Grönthalin voittomarginaali oli 15 sekuntia, mutta kakkosen ja kolmosen ero oli 62 ek-kilometrin jälkeen vain 3,4 sekuntia.

Kun BMW-sarjan on nyt puolivälissä, niin viime vuonna mestaruuden näytöstyyliin voittanut Havelin on piikkipaikalla ennen Valkosta. Seuraavan kerran BMW-luokan pisteistä ajetaan 7. heinäkuuta Orimattilassa.

Teksti: BMW Xtreme Rally -sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com