GRX Taneco vahvisti asemiaan parhaana yksityistiiminä – “Olemme menossa oikeaan suuntaan”

30.4.2018 / 14:30
Niclas Grönholm Portugalin Montalegren radalla (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Marcus Grönholmin johtaman GRX Taneco -tiimin tavoite Portugalin Montalegressa viikonloppuna ajettuun rallicrossin MM-sarjan kauden toiseen osakilpailuun oli sama kuin kaksi viikkoa sitten Espanjan Barcelonassa, eli saada molemmat kuljettajat vähintään semifinaaleihin. Toistamiseen tällä kaudella tuo tavoite myös täyttyi.

Alkuerissä Niclas Grönholmin sijoitus neljän lähdön jälkeen oli yhdeksäs ja Timur Timerzyanovin 12. Ensimmäisessä semifinaalilähdössä Grönholm kävi kovaa taistelua kolmannesta ja viimeisestä finaalipaikasta yhdessä Guerlain Chicheritin, sekä Mattias Ekströmin kanssa. Tämä taistelu kääntyi lopulta niukasti ranskalaisen Renault-kuljettajan eduksi.

– Sain hyvän lähdön, mutta sitten Kevin Hansen sulki oven. Minun oli pakko ottaa huonompi ajolinja. Olin siinä vaiheessa neljäntenä ja menin lisälenkille. Vauhtimme oli hyvää, mutta strategia ei toiminut eduksemme, viidenneksi lähdössä sijoittunut Grönholm kommentoi GRX Taneco -tiimin tiedotteessa.

Grönholmin tavoin myös Timerzyanov starttasi omaan semifinaalilähtöönsä takarivistä, eikä venäläinen onnistunut kohentamaan sijoitustaan kolmen joukkoon ja kiinni finaalipaikkaan, vaan jäi kuudenneksi.

– Meillä oli jokin anturiongelma. Jäin lähtöviivalle usean sekunnin ajaksi. Auto on mainiossa iskussa, mutta vielä on tehtävä töitä ennen Belgian kisaa, Timerzyanov sanoi.

GRX Taneco on tiimien MM-pisteissä kahden ajetun osakilpailun jälkeen neljäntenä, parhaana yksityistiiminä Volkswagenin, Audin ja Peugeotin tehdastiimien jälkeen. Kuljettajien MM-pisteissä Grönholm on seitsemäntenä ja Timerzyanov kymmenentenä.

– Tässä lajissa pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys. Barcelonassa onnistuimme pääsemään finaaliin saakka, mutta Portugalissa tilanne oli toinen. Niclas oli hyvässä vedossa ensimmäisillä karsintakierroksilla, ennen kuin menetti pisteitä neljännessä karsintaerässä. Semifinaalissa hän sai hienon lähdön, vaikka joutuikin starttaamaan takarivistä. Kaikki muut kuitenkin pelasivat omaa peliään, emmekä onnistuneet löytämään vapaata rakoa ensimmäisessä mutkassa, GRX Tanecon tiimipäällikkö Jussi Pinomäki kertaa Portugalin tapahtumia.

– Timurin taas piti odottaa neljänteen karsintaerään saakka ennen kuin hän pääsi näyttämän todellisen potentiaalinsa. Timur alkaa kotiutumaan tiimiin yhä paremmin ja paremmin ja se puolestaan alkaa näkyä hänen suorituksissaan. Tärkeintä on osoittaa, että olemme vauhdillisesti muiden tasolla, vaikka meillä onkin vielä paljon parantamisen varaa uuden auton suhteen. Taso on todella korkea, kun mukana on tiimejä jotka edustavat maineikkaita autonvalmistajia. Vaikka me olemmekin vain pieni yksityistalli ja kehitämme uutta autoamme ilman minkään merkin tukea, tavoitteenamme on päästä vieläkin korkeammalle. Tiimi toimii hyvin ja uskon, että olemme menossa oikeaan suuntaan, Pinomäki vakuuttaa.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 9.-10. toukokuuta Belgiassa.

Lue myös! Kristoffersson jyräsi Portugalissa historialliseen voittoon – ”Johan on yksinkertaisesti uskomaton” (30.4.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit