GT-mestaruus katkolla Vauhtiajoissa

1.8.2016 / 15:04
Miika Toivonen johtaa SM-sarjaa. Takana ohituspaikkaa kärkkyvä Marko Rantanen ei osallistu Vauhtiajoihin. (kuva: Pertti Kangasniemi)

[ A- ] / [ A+ ]

RATA-SM -sarjan tulokkaan Gran Turismo -luokan mestaruus ratkeaa tulevana viikonloppuna Seinäjoen kapeilla betonikujilla, kun kauden viides osakilpailu Vauhtiajot ajetaan taitoa vaativalla Kapernaumin katuradalla.

Vauhtiajot viettää samalla juhlavuottaan, sillä ensimmäisestä Kapernaumilla ajetusta katuratakilpailusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta. Katuradalla kiihdyttelee tänä vuonna RATA-SM -luokista V8 Thunder, Legends, V1600, Xtreme Race sekä Gran Turismo. Lisäluokkana nähdään Touring Cars.

Gran Turismo -luokan ohjusten menoa kannattaa seurata Vauhtiajoissa tarkalla silmällä, sillä isomman luokan kolmen kärki on ainoastaan kymmenen pisteen sisällä pistetilanteissa. Isomman luokan mestaruus ratkotaan kahden miehen välillä, sillä kolmantena pistesijalla oleva Marko Rantanen ei osallistu Vauhtiajoihin.

Pistekärkeä komistaa Miika Toivonen Lotuksellaan, ja perässä seuraa tiiviisti Jyrki Peltola Corveten puikoissa vain seitsemän pisteen päässä. Kari Aarnio ja Ari Laivola käyvät kiivasta kamppailua Gran Turismon pienemmän luokan sisällä vain kymmenen pisteen erolla toisiinsa. Gran Turismo -luokka tullaan näkemään vielä kauden päätöskilpailussa Ahvenistolla, mutta tuolloin ei enää taistella virallisista sarjapisteistä.

Muissa luokissa mestaruutta saadaan jännittää vielä viimeiseen osakilpailuun asti.

V8 Thunder -luokan johtoasemaa hallinnoi Jari Nurminen. Teknisistä ongelmista alkukauden kärsinyt ja sittemmin petrannut Toni Lähteenmäki on kuitenkin Nurmisen kannoilla vajaan 400 pisteen päässä, kun kilpailulähdön voitosta jaetaan voittajalle aina 500 pistettä.

Tuomas Pöntinen pitää vielä toistaiseksi V1600-luokan SM-pistejohtoa hallussaan, mutta Noora Lähteenmäki tavoittelee kirkkainta kärkeä vain 24 pisteen päässä Pöntisestä.

Myös Xtreme Race -luokassa taistelu pisteistä käy kuumana, kun kaksikko Markus Grönthal ja Kari Grönthal ovat kirineet eroa Timo Grönthaliin ja Juha Huhtalaan vain yhdeksän pistettä.

Legends Trophy saattaa tänäkin vuonna olla hallitsevan mestarin Henri Tuomaalan juhlaa, mikäli kausi jatkuu tyylipuhtaasti ilman teknisiä ongelmia.

Lähde: RATA-SMn tiedote


Facebook kommentit