Gymkhana Grid oli Volkswagen-kaksikon juhlaa – Tahkolle pettymys puolivälierissä

20.11.2017 / 02:31
Johan Kristofferssonilla ja Petter Solbergilla on ollut huikea kausi (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Gymkhana Gridin finaali ajettiin viime viikonloppuna Carnival Cityssa, Etelä-Afrikassa. Kilpailu oli nelivetoluokan osalta rallicrossin MM-sarjaa tänä vuonna dominoineen PSRX Volkswagen WRX Team Sweden -kaksikon Johan Kristofferssonin ja Petter Solbergin juhlaa. Suomalaisia kilpailussa nähtiin mukana kaksi, Riku Tahko neliveto- ja Mikko Ikonen kaksivetoluokassa.

Petter Solbergin PSRX Volkswagen WRX Team Sweden -talli dominoi tällä kaudella rallicrossin MM-sarjaa, kun se nappasi tallien maailmanmestaruuden, sekä kuljettajien MM-sarjassa Johan Kristoffersson kruunattiin mestariksi ja Solberg puolestaan pokkasi MM-hopeaa. Etelä-Afrikassa viikonloppuna ajetussa Gymkhana Gridin finaalissa sama kaksikko pokkasi jälleen palkintopöydän ne isoimmat pokaalit, kun nelivetoluokassa Kristoffersson oli ykkönen ja Solberg kakkonen. Andreas Bakkerud sijoittui kolmanneksi ja Ken Block oli neljäs.

Nelivetoluokassa nähtiin mukana myös Gymkhana Gridin vakiojäsen, Minillä kilpaileva Riku Tahko, joka selviytyi kahdeksan parhaan joukkoon, mutta puolivälierässä auton tekniikkamurheet varastivat kuitenkin pääroolin. Tahko taisteli välieräpaikasta Blockia vastaan, mutta hieno kaksintaistelu jäi lopulta näkemättä, kun Ministä hajosi vetoakseli heti lähdössä ja näin Tahkon urakka päättyi pettymykseen.

Tahkon toukokuussa Helsingissä järjestämästä Gymkhana Gridin Suomen karsinnasta Etelä-Afrikan finaaliin tiensä selvittänyt Mikko Ikonen kilpaili kaksivetoluokassa, mutta ei selviytynyt puolivälieriin. Myös Ikosella oli UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan auton tekniikan kanssa ongelmia käytännössä koko viikonlopun ajan.

 

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Gymkhana Grid The European Gauntlet (YouTube)


Facebook kommentit