MOTORSPORT

Haapamäen jatkosuunnitelmat vielä täysin auki – “Kyllähän sekin kiehtoo”

Lauantaina Kouvolan Tykkimäessä rallicrossin SM-sarjassa SRC-luokan Suomen mestaruuden kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa varmistanut Henri Haapamäki ei vielä mestaruushuuman keskellä ollut täysin varma jatkon suhteen.

Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Honkajoella 14. syyskuuta. Selvää ilman muuta on se, että moni miettii sitä ilmestyykö Henri Haapamäki kauden viimeisessä osakilpailussa, SRC-luokan mestaruuden jo varmistaneena kuljettajana, lähtöviivalle SRC-luokassa vai voisiko vaihtoehtona olla esimerkiksi debyytti Supercar-luokassa. Ajatuksissa on tottakai nyt jo myös ensi kauden kuviot, jatkaako SRC-luokassa, vai lähteäkö hakemaan uusia haasteita.

Haapamäen piti suorittaa Supercar-debyytti jo toukokuussa Jalasjärvellä, mutta auton tekninen vika perjantain vapaissa harjoituksissa esti ajamisen varsinaisena kilpailupäivänä.

– Tekisi mieli Supercarilla lähteä ajamaan, mutta täytyy tutkia rahatilannetta ja miettiä mikä on järkevin vaihtoehto. Sekään ei ole kivaa, että vuokraat kalliin hyvän auton ja menet pienellä kokemuksella mukaan, kun en ole juurikaan nelivetoisella ajanut. Ei se hyväkään auto auta, opiskeluun menee aikaa, Haapamäki pohti.

Viime kaudella Juha Rytkönen teki SM-sarjan historiaa ajamalla Autokrossi-luokassa kaikissa viidessä osakilpailussa voittoon maksimipistein. Nyt Haapamäellä olisi mahdollisuus tehdä sama temppu SRC-luokassa.

– Kyllähän sekin kiehtoo. Ei aleta pistämään omaa taloudellista tilannetta ahdingoon. Jos näyttää, että ei ole järkeviä ratkaisuja, niin ilman muuta lähdetään Honkajoelle BMW:llä, täysin paineitta ja nautinnollisesti. Voidaan testata kilpailuolosuhteissa eksoottisia asioita autoon mitä on mielen päällä, Haapamäki sanoo.

Haapamäen kommentit siitä, että autoa voisi vielä testata ja kehittää nopeammaksi, ylivoimaisen Suomen mestaruuden jälkeen, tuo mieleen vanhan sanonnan “tyytyväisyys tappaa kehityksen”. Moni kun saattaisi luulla jo tässä kohtaa, että se huippu on saavutettu. Haapamäki ei tätä allekirjoita.

– Paljon on vielä kehitystä autossa mahdollista tehdä. Me pystytään harjoituksissa mittaamaan rataa sektoreina, laskien kaikista ajetuista lähdöistä parhaat kahdeksan sektoriaikaa ja muodostaa niistä unelmakierros. Tiedossa on, että autolla pystyisi vieläkin ajaa kovempaa, jos äijä vetäisi niitä unelmakierroksia. Se kiehtoo kanssa nähdä, että missä ne rajat kulkee, että mihin tämä porukka pystyy autoa kehittämään, Haapamäki päätti.

Lue myös! Haapamäki Show jatkui myös Kouvolassa, Suomen mestaruus varmistui (24.8.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com