Hallia palasi rallisprintin hallitsijaksi, uran seitsemäs SM-titteli – “Kyllähän mestaruus tuntuu hyvältä”

17.9.2017 / 07:00
Tomi Hallia nappasi jo uransa seitsemännen SM-tittelin (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Tuusulalainen, Mäntsälän Moottorikerhon Tomi Hallia varmisti lauantaina Leppävirralla, kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa, rallisprintin Suomen mestaruuden nelivetoluokassa. Noin 500-hevosvoimaisella, turboahdetulla, nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Hallia oli lauantaina Leppävirran Mustinmäellä ajetun rallisprintin SM -osakilpailun yleiskilpailun, sekä nelivetoisten nopein.

Tomi Hallia ajoi vajaan kolmen kilometrin pituisen radan aikaan 1.39,26. Toiseksi nopein oli Järviseudun Urheiluautoilijoiden Samuli Pokela. Hänen paras aikansa oli 1.40,47 eli 1,21 sekuntia hitaampi kuin Hallian. Kolmanneksi nopein niin yleiskilpailussa, kuin nelivetoisissakin oli Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Tapio Lauronen. Hän oli vain 0,02 sekuntia hitaampi kuin Pokela.

Tomi Hallia tunnetaan lempinimellä Mr. Rallisprint. Leppävirralla hän varmisti jo uransa seitsemännen Suomen mestaruuden. Vuonna 1974 syntynyt supermenestyjä on saavuttanut urallaan rallisprintin SM-kultaa vuosina 2004, 2005, 2006, 2007, 2010, 2011 ja 2017. Viime vuonna hän saavutti kaksivetoisten SM -pronssia.

– Kyllähän mestaruus tuntuu hyvältä. Mukavaahan se olisi ollut jännittää vielä kauden viimeisessä kilpailussa, mutta hyvä näinkin. Mutta vähän se kilvanajo lopahti kesken kaiken, naurahti Suomen mestari Leppävirran kilpailun jälkeen.

Hallialla on ennen kauden viimeistä osakilpailua kasassa 51 pistettä. Toisena SM-pisteissä on raahelainen, Leppävirralla yleiskilpailussa sijalle 13. ja ralliautoluokassa kolmanneksi sijoittunut Pekka Keski-Korsu, pisteitä on kasassa 46,5. Hän varmisti Leppävirralla uransa ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin, rallisprintin nelivetoluokan SM-hopean. Keski-Korsu ajoi tänä vuonna kolmannen kerran täyden SM-kauden.

– Ensimmäinen kierros oli liukas, kun pääsin tai jouduin ajamaan ensimmäisellä kierroksella ensimmäisenä autona. Toisella kierroksella oli tiessä uria sen verran, että auto hyppäsi ihannelinjalta, eikä aika siksi parantunut. Mutta tyytyväinen olen SM-mitalin varmistumiseen, Keski-Korsu kommentoi.

Nelivetoluokan SM -pisteissä kolmantena on kajaanilainen Kai Hyttinen 38 pisteellä.

Kaksivetoisissa Suomen mestaruus ratkeaa vasta kauden viimeisessä osakilpailussa. Päätösosakilpailuun lähtee piikkipaikalta Mikael Vuotari, hänellä on 54,5 pistettä, Mika Lemmetti vaanii pisteen päässä ja Jukka Vähämäki kahden pisteen päässä. Leppävirran osakilpailussa kaksivetoisten nopein oli etuvetoisella Citroen DS3 -autolla kilpaileva Lapinlahden Autourheilijoiden Jori Nousiainen. Hänen aikansa oli 1.47,26.

– Mukavasti meni toinen kierros. Auto toimi ja ajaminen sujui hyvin, kertoi Nousiainen kilpailun jälkeen.

Toiseksi ajoi rallin SM-sarjassa kilpaileva joensuulainen Jesse Turunen, hän ajoi etuvetoisella Honda Civicillä. Turunen jäi Nousiaisesta vain 0,16 sekuntia. Kolmas kaksivetoisissa oli laihialainen Toyota Starlet -kilpailija Mika Lemmetti ja neljäs parkanolainen, Toyota MR 2 -autolla kilpaileva Mikael Vuotari.

Juniorit voitti Leppävirralla Lakeuden Urheiluautoilijoiden Juho Mäki-Tammela. Rovaniemeläinen Henna-Kaisa Rinne voitti naisten luokan. Nuorten luokan voitti Valkealan Urheiluautoilijoiden Roope Suomalainen. Keski-Karjana UA:n Joonas Huovinen voitti V1600-luokan. Kuopion UA:n Tapani Hulkkonen voitti seniorit. Leppävirtalainen Jyrki Putila oli Historic-luokan nopein.

Rallisprintin SM-sarjassa sarjapisteet jaetaan osakilpailukohtaisesti luokittain sijoitusten perusteella. Kauden aikana kilpailijalla on mahdollisuus kerätä 1,5-kertaiset pisteet yhdestä valitsemasta osakilpailusta. Kilpailija saa valita osakilpailun itse.

Rallisprintin SM-sarjan pistetilanteet 5/6 osakilpailua

Neliveto

1) Tomi Hallia 51
2) Pekka Keski-Korsu 46,5
3) Kai Hyttinen 38
4) Jukka Tenho 36,5
5) Jari Koski 36

Kaksiveto

1) Mikael Vuotari 54,5
2) Mika Lemmetti 53,5
3) Jukka Vähämäki 52,5
4) Janne Laine 40
5) Kimmo Kauppinen 37

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit