Hänninen korosti testikilpailun tärkeyttä – “Nyt ollaan tosi paljon viisaampia”

16.1.2021 / 17:44
Juho Hänninen ajoi Tunturirallin yleiskilpailun voittoon Toyotan WRC-autolla (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Juho Hänninen ja kartanlukija Miika Teiskonen Toyota Yaris WRC -autolla ovat vuoden 2021 Tunturirallin yleiskilpailun voittajat. Selvää tosin on, että voittoakin tärkeämpää tästä kilpailusta oli ilman muuta Toyota-tallin saama testihyöty helmikuussa samoissa maisemissa ajettavaa MM-rallia varten.

Juho Hänninen teki hienon paluun ralliauton ratin taakse kilpailujen osalta, kun edellisen rallinsa kesäkuussa 2019 (Italian MM-ralli) ajanut punkaharjulainen kaasutteli yleiskilpailun voittoon rallin SM-sarjan kauden avanneessa legendaarisessa Tunturirallissa. Kalusto- ja kokemuserot huomioiden Hännisen voitto oli täysin odotettu, mutta toisaalta lajissa nimeltään ralli, on jo niin paljon muuttuvia tekijöitä, että tulos on varma vasta rallin maalissa.

Hänninen toimii Toyotan WRC-tallin testikuljettajana ja Toyotalle tällä kilpailulla oli äärimmäisen iso merkitys testimielessä, ajetaanhan Rovaniemellä samoissa Tunturirallin maisemissa MM-ralli helmikuun viimeisenä viikonloppuna.

– Aika paljon nähtiin asioita. Uusi rengas teettää auton kanssa töitä näillä teillä. Nyt ollaan tosi paljon viisaampia tulevaa MM-rallia ja ennen kaikkea siihen valmistavaa testiä varten. Kyllä tämä helpotti paljon, oli erittäin hyvä, että päästiin mukaan, Hänninen kommentoi kilpailun viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Hänninen yhdessä kartanlukijansa Miika Teiskosen kanssa kellottivat seitsemästä ajetusta erikoiskokeesta nopeimman ajan kuudelle ja voittomarginaali yleiskilpailussa oli lopulta lähes kaksi ja puoli minuuttia. WRC-luokassa Oliver Solberg Hyundain R5-autolla sijoittui toiseksi ja kolmannen sijan nappasi Mercedeksen Formula 1 -tähti Valtteri Bottas, reilut kymmenen vuotta vanhalla Citroenin WRC-autolla.

– Hyvät on fiilikset, kun päästiin maaliin, se oli tärkeintä. Tänäänkin riitti tapahtumia, käytiin vähän penkassa. Ajaminen on jo tosi paljon parempaa, enemmän ja enemmän saa luottoa tekemiseen. Oli tosi siistiä, Bottas hehkutti.

Rallin MM-sarjan kauden avausosakilpailu, Monte Carlon MM-ralli, ajetaan ensi viikolla, 21.-24. tammikuuta. Rovaniemen MM-ralli on ohjelmassa 26.-28. helmikuuta.

Tunturiralli 2021 ja WRC-luokan lopputulokset

1) Juho Hänninen (Toyota Yaris WRC) 1.43.27,4
2) Oliver Solberg (Hyundai i20 R5) + 2.30,1
3) Valtteri Bottas (Citroen DS3 WRC) + 3.48,3
4) Kimmo Kurkela (Ford Fiesta WRC) + 4.06,6

Hännisen keskinopeus: 125,5 km/h
Pohja-ajat: Hänninen 6, Solberg 1

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kuljettajien kommentit: Tunturirallin YouTube-lähetys

 


Facebook kommentit