Hänninen vakuuttunut Toyotan mestaruusmahdollisuuksista – “En näe mitään syytä miksi ei”

26.4.2018 / 08:06
Juho Hänninen Argentiinan MM-rallissa 2017 (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Juho Hännisen kilpailukiireet rallin parissa ainakin toistaiseksi loppuivat viime syksynä ajettuun Walesin MM-ralliin. Nyt punkaharjulaisen kalenteria täyttävät oman maatilan töiden lisäksi testi- ja etuautotyöt Toyotalla, sekä satunnaiset kartturikeikat.

Viime vuonna 12 MM-rallia Toyotan tehdastiimin väreissä ajanut Juho Hänninen ei tänä vuonna kilpaa ole ajanut, mutta muita töitä kokeneelle rallimiehelle on kuitenkin löytynyt. Osaava tekijä näissä ynpyröissä kun ei koskaan jää työttömäksi, se on nähty aiemminkin.

– Rauhallisempaa on ollut alkuvuosi, testitöitä Toyotalla ja etuautotehtäviä Esapekka Lapille. Onhan se ollut mukava, että on Walesin jälkeen päässyt ajamaan. Tosi hyvä porukka, tunnen tietysti kaikki, niin on se ollut mukavaa, Hänninen kuvailee UrheiluUutiset.comille elämäänsä Toyota-tallissa vuonna 2018.

Hänninen myöntää, että jääminen ilman kilpakuljettajan tehtäviä tälle kaudelle oli pettymys, mutta rallitöiden jatkuminen muulla tavalla on tuota pettymystä lieventänyt.

– Kyllähän se viime vuonna harmitti, kun tiesi ettei pääse ajamaan. Nyt on sitten asennoitunut niihin hommiin mitä on, niin kuin etuautohomma. Se on aika mielenkiintoinen ja siinä on paljon mahdollisuuksia. Sitten on testihommat, siinä pystyy jätkiä auttamaan. Ehkä se menee vähän niin, että nyt kun on kuitenkin noita muita hommia, niin keskittyy niihin, Hänninen kuvailee.

Hännisen osalta etenkin viime kauden loppupuoli oli Walesin ulosajosta huolimatta erinomainen. Keski-Suomen sorasirkuksesta tuli uran ensimmäinen MM-tason palkintosijoitus ja Saksan, sekä Espanjan vaikeissa asfalttiralleissa sijoitus oli molemmissa neljäs. Tänä vuonna 37 vuotta täyttävä Hänninen on urallaan osallistunut 55 MM-ralliin, voittanut Euroopan ja IRC-sarjan mestaruudet, sekä valloittanut maailmanmestaruuden tuotantoautojen ryhmässä. Mikäli tarjous lähteä ajamaan kilpaa vielä tulee, niin Hänninen mahdollisia tarjouksia kyllä kuuntelee, mutta:

– Sen suhteen en itse ota mitään paineita. Jos tulee mahdollisuus, niin sitten katsotaan millainen mahdollisuus, että onko järkeä. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan ajankohtainen, Hänninen sanoo.

Ja kun siitä järjestä puhutaan, niin Hännisen vastauksesta on varsin helppoa lukea rivien välistä, että kun on viimeistään viime vuonna osoittanut pystyvänsä ajamaan MM-sarjassa kärjen vauhdissa, niin miksi sitten enää lähteä “vanhoilla päivillä” mukaan joukon jatkoksi ihan vaan osallistumisen ilosta.

– Sen verran paljon tätä hommaa on kuitenkin jo tehty, että ei mitään järkeä ole väkisin lähteä jotain ajokuviota yrittämään. Pitää kuitenkin olla aika hyvät mahdollisuudet. Olen nähnyt kuitenkin noita erilaisia kuvioita. Realistinen pitää olla, jos sinne lähdetään takaisin ja asiat pitää toimia. Pitää tietää, että on mahdollisuus pärjätä, Hänninen korostaa.

 

Kuva: Toyota Gazoo Racing

Tuttuakin tutumpi näky, Juho Hännisen iloisuus kun on enemmän sääntö kuin poikkeus (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

“Jari-Matti hoitaa tiedotuspuolen”

Toyotan tekemiset ja menestyminen MM-sarjassa tottakai kiinnostaa etenkin suomalaisia rallifaneja. Hänninen on ollut mukana Tommi Mäkisen johtaman tiimin kuvioissa alusta lähtien, ensin testikuljettajana kehittämässä ensimmäistä kilpa-autoa debyyttikaudelle 2017, sitten kilpakuljettajana ja nyt taas testikuljettajana. Hänninen siis jos kuka tietää millaisia eväitä Toyotalla on haastaa MM-sarjan muut tallit taistelussa maailmanmestaruuksista ja Hännisen mukaan niitä eväitä myös on olemassa.

– Kyllä on. Viime vuoteen verrattuna on tullut isoa ja selkeää kehitystä. Hitaammat ja liukkaammat sorarallit mitkä ehkä hieman oli hankalia meille viime vuonna, niin niissä on tehty iso parannus. En näe mitään syytä miksi Toyota ei pystyisi taistelemaan molemmista mestaruuksista tänä vuonna, Hänninen vakuuttaa.

On selvää, että tiimin kilpakuljettajat ajavat suurimman osan testeistä testipäivien määrän ollessa kilpailukauden aikana säännöillä rajoitettu, mutta myös Hännisen rooli tässä työssä on erittäin tärkeää. Tästä saatiin erinomainen näyte ennen Korsikan MM-rallia, kun Mäkinen kehui Hännisen työtä tiimin tiedotteessa.

– Juho teki töitä jousituksen parissa ja hän tekikin erittäin hyvää työtä kehittäen autoa. Luulen, että Jari-Matti (Latvala), Ott (Tänak) ja Esapekka ovat erittäin tyytyväisiä siihen millainen auto on nyt ajaa, Mäkinen kehui, eikä suotta, saavuttihan Toyota Korsikasta palkintosijoituksen (Tänak), eikä toinenkaan palkintosijoitus (Lappi) kaukana ollut.

Toyotan yksi kilpakuljettajista on kovaa vauhtia 200 MM-startin rajapyykkiä lähestyvä Latvala, jonka kanssa Hänninen on viime ja tänä vuonna osallistunut kahteen Historic-ralliin Latvalan perheen rakentamalla Toyota Celica GT-4 -autolla. Hänninen sanoo, että nuo tapahtumat ovat olleet erittäin mieluisia, mutta jatkosta ei voi vielä kuitenkaan sanoa mitään. Se vastuu kun kuuluu tuossa tiimissä “johtoportaalle”.

– On niistä puhetta ollut, mutta Jari-Matti hoitaa tiedotuspuolen. Varmasti jotain on tulossa. Ne on tosi hauskoja ja rentoja reissuja, se on niin täysin erilaista kuin esimerkiksi MM-rallin ajaminen, Hänninen hehkuttaa.

Kun samaan autoon hyppää kaksi kuljettajan tehtäviin tottunut ralliammattilaista, niin toisen toki pitää lukea niitä nuotteja. Tähän mennessä tämä rooli on ollut Hännisen heiniä ja mikäli Hännistä on uskominen, niin myöskään tulevissa koitoksissa näihin rooleihin ei ole tulossa muutoksia.

– Olen saanut suuntaviivoja siitä miten iso taloudellinen panostus on ollut, että se Celica on siinä kunnossa kuin se nyt on, niin minulla ei kauhean suuria intressejä ole ajaa sillä, Hänninen naurahtaa.

 

Kuva: Hannu Rainamo

Mikko Heikkilä ja Juho Hänninen Joensuun SM-rallissa maaliskuussa (Kuva: Hannu Rainamo).

 

“Kyseessä oli kertaluonteinen kokeilu”

Maaliskuussa Hänninen laajensi kartturikeikkojaan rallin SM-sarjan puolelle, kun hän luki nuotteja Mikko Heikkilälle Itärallissa Joensuussa.

– Olen ollut sukulaispoika Mikon touhuissa ihan siitä asti, kun hän alkoi ajamaan rallia. Olen yrittänyt jeesata aina kun vain on pystynyt ja nyt Mikko sai Joensuussa mahdollisuuden ajaa R5:llä, niin kysyi sitten jos tulisin pitämään kädestä kiinni. Vähän koitan neuvoa siinä vieressä ja kyllä ajamiseenkin pystyy jonkun verran kommentoimaan, mikä on sitten järkevintä, Hänninen kommentoi Joensuussa reilut puolitoista kuukautta sitten.

Moni tietysti pohtii sitä, että miten helppoa se sitten on vaihtaa rallissa ratista nuottivihkoon.

– Yllättävän helppoa se on kuitenkin. Mikko tekee ihan samanlaista nuottia kuin itse teen, niin jaksotus on ollut aika helppoa. Jari-Matin kyydissä se haaste on isompi, koska nuotti on taas sitten täysin erilainen, Hänninen vertaa.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan toukokuussa Kouvolassa, mutta Hännistä ei siellä kartturin tehtävissä kuitenkaan nähdä.

– Ei nähdä. Kyllä tämä niin Mikon kanssa sovittiin, että kyseessä oli kertaluonteinen kokeilu ja Heidi (Heikkilä) tulee seuraavaksi taas kyytiin.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Argentiinassa tänä viikonloppuna ja se käynnistyy erikoiskokeiden osalta torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Hänninen ajoi viime vuonna Argentiinassa Toyotan tehdaskalustolla seitsemänneksi ja vuonna 2010 hän voitti kilpailun kuuluessa silloin IRC-sarjaan.

Juho Hänninen, 36

55 MM-rallia (ensimmäinen 2006 Ruotsi, viimeisin 2017 Wales)
125 MM-pistettä, 1 palkintosijoitus, 10 ek-voittoa
Euroopan mestaruus 2012
Tuotantoautojen maailmanmestaruus 2011
IRC-sarjan mestaruus 2010
Suomen mestari pienessä N-ryhmässä 2004

 

Terästarvike banneri 2017

 

Lue myös! WRC faktat 5/2018: Argentiinan MM-rallin tärkeimmät tiedot ja aikataulu (25.4.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit