Heikki Koski-Lammen voittotaistelu päättyi rajuun ulosajoon – “Paikat ovat kipeänä”

19.6.2018 / 15:39
Heikki Koski-Lammen Citroen meni ulosajon seurauksena tähän kuntoon (Kuva: Anssi Tawast).

[ A- ] / [ A+ ]

Heikki Koski-Lammen erinomaisesti sujunut kilpailu SM3-luokassa Seinäjoen SM-rallissa viime lauantaina päättyi ikävästi, kun neljännellä erikoiskokeella Citroen C2 R2 -auto lipsahti sen verran rajusti ulos tieltä, että edessä oli keskeytys, sekä kuljettajaparin visiitti sairaalahoitoon.

Viime kaudella rallin SM-sarjan SM4-luokassa Nilsiässä toiseksi ja Lempäälässä neljänneksi ajaneen Heikki Koski-Lammen vaikea kausi tänä vuonna näytti saaneen uuden suunnan SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Kouvolassa toukokuussa, kun talvikauden kolmen osakilpailun keskeytysten jälkeen tuloksena oli ensimmäinen maaliinpääsy ja pistesijoitus. Koski-Lammi ja kartanlukija Kari Luoma sijoittuivat Kouvolassa SM3-luokassa sijalle yhdeksän.

– Auto kehittyy koko ajan ja tuntuu paremmalta, eli olemme tehneet oikeita asioita. Lähden ajamaan ehjää omaa ajoa ja todella kiva päästä ajamaan ”kototeitä”, Koski-Lammi ennakoi tiedotteessaan tulevaa Seinäjoen SM-rallia, Pohjanmaa Rallia, joka siis ajettiin käytännössä Koski-Lammen kotimaisemissa.

Perjantain kaksi erikoiskoetta peruutettiin sen jälkeen, kun katsojan hengen vaatinut ikävä onnettomuus oli keskeyttänyt avauserikoiskokeen ja vain parisenkymmentä autoa oli ehtinyt startata reitille. Kilpailua päätettiin kuitenkin jatkaa lauantaina ja ohjelmassa oli yhteensä kahdeksan erikoiskoetta.

 

Pikaluotto

 

Kartturilta murtui solisluu, sekä muutamia kylkiluita

Koski-Lammen vauhti oli loistavaa heti lauantai-aamun ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien ja nuorukainen kellotti kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle SM3-luokassa toiseksi nopeimman ajan ja kolmannella erikoiskokeella tuloksena oli kolmanneksi nopein aika. Kokonaistilanteessa Koski-Lammi oli tässä vaiheessa kilpailua toisena, 12,1 sekuntia luokkajohtaja Henri Hokkalaa perässä.

Neljännellä erikoiskokeella Koski-Lammen auto kuitenkin lipsahti rajusti ulos tieltä ja edessä oli keskeytys. Koski-Lammi Motorsport -tiimin tiedotteen mukaan Citroenin peräosa valui leveäksi “imaisten” koko auton ojan puolelle. Vastaan tuli ojanpenkka, jonka iskun voimasta auto lähti heittämään sivuittaisvoltteja ja päätyi toiselle puolelle tietä kyljelleen. Heti kun ulosajon vakavuus tuli selville ja kuljettaja, sekä kartanlukija eivät päässeet omin voimin ulos autosta, niin erikoiskoe keskeytettiin.

– Pito erikoiskokeella vaihteli, johon en kiinnittänyt tarpeeksi huomiota ja sitten lipesi. Paikat ovat kipeänä, Koski-Lammi kommentoi pari päivää ulosajon jälkeen.

Sekä Koski-Lammi, että Luoma kuljetettiin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa. Kuljettajan alaraajassa ollut syvä haava vaati tikkejä ja lisäksi lantio, kylki ja selkä ottivat sen verran kovaa osumaa, että kivut muistuttavat ulosajosta vielä jonkun aikaa. Kartanlukijalta puolestaan murtui solisluu, sekä muutamia kylkiluita.

Heikin pikkuveli Juho nousi viikkoa ennen Pohjanmaa Rallia Kouvolan osakilpailussa junioreiden SM-sarjassa pistejohtoon ja ajoi nyt samassa kilpailussa veljensä kanssa junioreiden nuottiluokassa ainoana kilpailijana. Maaliinpääsy jäi kuitenkin haaveeksi, kun Hondasta katkesi vetoakseli neljännellä erikoiskokeella ja edessä oli keskeytys.

 

Heikin ja Karin hyvävauhtinen Pohjanmaa-ralli päättyi kuudennella erikoiskokeella rajuun ulosajoon. Kaksikko voi…

Julkaissut Koski-Lammi Motorsport 16. kesäkuuta 2018

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit