MOTORSPORT

Heikki Kovalainen lipsahti tieltä Hokkaidon rallissa: ”Vähän hönö fiilis”

Heikki Kovalainen ajoi viikonloppuna Japanin rallisarjan Hokkaidon osakilpailussa. Ralli on osittain sama, joka oli vuosia mukana rallin MM-sarjan osakilpailuna.

Kovalainen ajoi Toyota GT86-autolla, mutta ei selvinnyt maaliin. Hän ajoi ulos avauspäivänä sateen liukastamalla tiellä. Avauserikoiskokeella suomalaisässä oli luokansa viidenneksi nopein, mutta toinen erikoiskoe koitui kohtalokkaaksi.

Kovalainen jatkoi kartanlukijansa Sae Kitagawan kanssa toisena ajopäivänä ns. ralli2-säännön turvin. Matka jäi kuitenkin kesken erikoiskokeella 15 teknisen vian vuoksi. Sitä ennen Kovalainen oli ajanut kolmella erikoiskokeella luokkansa toiseksi nopeimman ajan.

– Sellainen kapea asfalttiränni keskellä metsää, ja otin mielestäni riittävän rauhassa, mutta varmaan 20cm liian ulkona linjalta joka olisi ollui vähän puhtaampi, niin siitä sitten lähti… Vähän hönö fiilis itselläkin kun suunnilleen 2 sekuntia ennen kaikki jees, ja sitten yhtäkkiä auto parkissa ojassa. Onneksi oli tolppa johon pysähtyi. Olisi varmaan vieläkin menossa alas rinnettä ilman sitä, Kovalainen kommentoi ulosajoaan Facebook-sivuillaan.

– Eka päivä jäi kesken, mutta tänään ajettiin taas kaasu pohjassa ja pysyttiin vaihteeksi uralla koko matka, hän lisäsi kommentteihin.

Kovalainen seuraava kilpailu on GT-luokan ratakilpailu Lexuksen ratissa. Seuraava ralli puolestaan on kalenterissa kolmen viikon kuluttua, ja silloin mielenkiintoisesti asvaltilla.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com