Heikkilä palaa SM-sarjaan uudella autolla

22.1.2024 / 12:41

[ A- ] / [ A+ ]

Mikko Heikkilä kilpailee kahden viikon kuluttua käynnistyvässä Arctic Lapland Rallyssa. Autona SM-sarjaan paluun tekevällä Heikkilällä on alla Toyotan uusi GR Yaris Rally2 -auto.

Mikko Heikkilä avaa kilpailukautensa kahden viikon kuluttua perinteikkäällä Arctic Lapland Rallylla. Rallin EM-sarjassa viime vuonna kilpailleen nurmijärveläiskuljettajan ohjelmaan kuuluu myös kaksi viikkoa Rovaniemen SM-osakilpailun jälkeen ajettava Ruotsin MM-ralli.

Heikkilä kävi hakemassa vuoden ensipuraisut kotimaan erikoiskokeista Riihimäen SM-rallista toimittuaan kokeneen kilpa-autoilija Kari Kiventeen kartanlukijana. Viimeksi Tunturissa Heikkilä on ajanut mestaruusvuotenaan 2022. Myös kartanlukija on nurmijärveläiskuljettajalla vaihtunut, kun viereen hyppää Kristian Temonen.

– Automerkki on vaihtunut Toyotan Rally2-autoon ja uusi kartanlukija Kristian Temonen hyppää viereen vapauduttuaan Juha Salon palveluksesta. Vaikka muutama muuttuja on tullut sitten viime kauden, Tunturiin lähdetään hyvillä mielin. Se on aina ollut hieno kilpailu kaiken kaikkiaan, ja toimii hyvänä testikisana Ruotsin MM:ää varten, Heikkilä kertoo tiedotteessaan.

Kaluston- ja kartturinvaihdokset eivät kuitenkaan stressaa entistä rallin Suomen mestaria, ja luottamus sekä autoon että kartanlukijaan on korkealla.

– Kartanlukijan osalta muutokset eivät ole mitään valtavia. Ollaan tehty perus nuottitreeniä ja luvassa on vielä yhden päivän testit, joten uskon yhteistyön alkavan kivuttomasti. Auton puolesta toki on jonkin verran uuden opettelua, mutta ero ei ole mullistava. Toyota tottelee rattia niin kuin muutkin. Lähinnä pientä hienosäätöä on luvassa, mutta perusajatushan ajamisessa on sama, oli merkki mikä tahansa, Heikkilä valottaa.

Talven kilpailut Heikkilä ajaa tutussa suomalaistiimissä. Viime kauden tapaan EM-sarja on suunnitelmissa, mutta tarkemmat suunnitelmat tiedotetaan Ruotsin rallin jälkeen. Heikkilä on kiitollinen saamastaan tuesta ja mahdollisuudesta kilpailla tulevana kautena.

– Tunturi ja Ruotsi ajetaan TGS:n autolla. Tiimi on meille tuttu, ja se on aina plussaa. EM-sarja on meillä edelleen tavoitteena, vaikkei se sarjana olekaan tänä vuonna optimaalinen, kun kalenterissa on viisi asvalttikilpailua ja vain kolme sorakilpailua. Suuret kiitokset yhteistyökumppaneillemme tuesta ja ajamisen mahdollistamisesta. On hienoa päästä ajamaan pitkästä aikaa vähän lumellakin, niin kotimaassa kuin länsinaapurin puolellakin, Heikkilä päättää.


Facebook kommentit