Heikkilä viides WRC2-luokassa – “Pettynyt fiilis”

19.2.2024 / 11:30

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka tulos jäikin Mikko Heikkilän odotuksista, todistivat pohja-aika sekä kolmen kärkeen ajetut EK-ajat Toyota-kuljettajan vauhdin jälleen myös MM-tasolla.

TGS Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla Ruotsin MM-rallissa kilpailleet Mikko Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen sijoittuivat kovatasoisessa WRC2-luokassa viidenneksi. Heikkilä oli pitkään mukana podium-taistelussa, mutta lauantai-illan ongelmat maksoivat nurmijärveläiskuljettajalle aikaa. Sunnuntaihin Heikkilä lähti jälleen kovalla yrityksellä.

– Koitettiin puskea tänään niin kovaa kuin päästään. Aamun ensimmäisellä oli hieman ohjelmaa; spinnasimme kovavauhtisessa vasurissa. Onneksi mitään ei mennyt rikki ja pääsimme jatkamaan. Päivän toinen erikoiskoe tuli hyvin ja oltiin samoilla sekunneilla kärjen kanssa, Heikkilä kertaa tiedotteessaan.

Heikkilän kilpailu ei kokonaisuutena vastannut odotuksia, vaikka viikonloppuun mahtui onnistumisiakin.

– Päällimmäinen fiilis on pettymys. Tavoitteena oli ajaa podiumille sekä olla nopein Toyota-kuljettaja. Tavoite oli realistinen, mutta meillä oli aika paljon ylimääräistä hässäkkää kilpailun aikana. Perjantai meni valitettavasti testatessa varsinaisten testien epäonnistuttua, mille emme voineet mitään.

– Lauantai oli ihan hyvä päivä ja ajoimme pohjatkin, mutta pari vähän huonompaa pätkää ja rengasrikko siihen päälle kasvattivat eron liian suureksi edellä ajaneisiin, Heikkilä kertoi.

Alun perin Ruotsin MM-ralli ei kuulunut Heikkilän kilpailukalenteriin, mutta iso ponnistus niin Heikkilältä, tiimiltä kuin yhteistyökumppaneilta mahdollistivat debyytin Ruotsin MM-rallissa.

– Älyttömän isot kiitokset yhteistyökumppaneillemme, että päästiin tänne mukaan. Harmi, että tulos ei ollut sitä mitä piti, mutta kyllä se vielä joku päivä onnistuu. Seuraavaksi valmistaudutaan EM-kauden avaukseen, Heikkilä päättää.


Facebook kommentit