Heikkinen: ”Moottori römppäsi – silti hyvät pisteet”

17.4.2016 / 20:09
MM-rallicrossin avauskisan kärkikolmikko: Toomas Heikkinen, Petter Solberg ja Robin Larsson. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Toomas ”Topi” Heikkinen ajoi kolmanneksi rallicrossin MM-kauden avausosakilpailussa Portugalissa. EKSRX-tallin Audilla kilpaileva suomalainen oli tyytyväinen viikonlopun antiin ja sen tuomiin 20 MM-pisteeseen.

Heikkinen (Audi S1) oli neljän aika-ajoerän jälkeen kuudes, ja selvitti tiensä semifinaalivaiheeseen, josta hän raivasi tiensä viikonlopun varsinaiseen finaaliin. Heikkinen starttasi finaaliin lähtöruudusta kolme, edessään hallitseva maailmanmestari Petter Solberg (Ctiroen DS3) ja rinnallaan rallikuningas Sebastien Loeb (Peugeot 208)

Heikkinen hieman nukahti startissa ja putosi viimeiseksi. Kovan taistelun jälkeen hän kuitenkin nousi takaisin omalle paikalleen ja oli lopulta kolmas. Kisan voitti Solberg.

– Ihan positiivinen meininki. Hyvät pisteet heti tähän kauden alkuun. Vähän oli ylä- ja alamäkeä, kun lauantaina kulki mutta sunnuntain erissä ei. Meillä oli auton kanssa vähän pientä säätöongelmaa kuivassa kelissä, Heikkinen sanoi.

– Onneksi saatiin loppua kohti asiat kuntoon, ja semifinaalista eteenpäin vauhti oli hyvää. Vähän meinasi startissa jännittää, kun lähtöjärjestelmää tuli häiriö ja moottori römppäsi kun mentiin rajoittimelle. Onneksi pääsin kuitenkin liikkeelle ja sain heti porukan kiinni, Heikkinen lisäsi.

Lue lisää: Kilpailun tapahtumat ja tulokset ja Niclas Grönholmin tunnelmat

Miiro Koivula, @miirokoivula

 

 


Facebook kommentit