Heikkiseltä ei ymmärrystä Solbergin päätökselle kilpailla Saksassa – “Mielestäni hölmö päätös”

29.9.2017 / 10:47
Petter Solberg on rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Saksassa. Mukana kilpailussa nähdään myös lajin kaksinkertainen maailmanmestari Petter Solberg, joka loukkaantui pari viikkoa sitten Latvian osakilpailussa ja oli vielä tällä viikolla leikkauksessa. Solbergin kilpakumppani Toomas Heikkinen ei ymmärrä norjalaisen päätöstä lähteä mukaan kisaan.

Sillä hetkellä, kun Esteringin radalla Saksassa pyörähtävät käyntiin rallicrossin MM-sarjan kauden 11. osakilpailun vapaat harjoitukset, ei ole kulunut edes kahta viikkoa siitä hetkestä, kun Petter Solberg loukkaantui Latvian osakilpailun semifinaalin lähdön jälkeisessä kolaritilanteessa.

– Joku tuli kysymään minulta semifinaalin jälkeen, että miten siinä kävi. Vastasin, että Petter varmaan löi “Hollywoodia” mukaan, kun tosiaan näytti, että meni niin hiljaa siinä tilanteessa. En tiedä mitä siinä sitten kävi, varmaan isku tuli huonoon paikkaan, että löi kylkeen. Outo tapahtuma kaiken kaikkiaan, samassa semifinaalilähdössä kilpaillut Toomas Heikkinen muistelee Latvian tapahtumia UrheiluUutiset.comille.

Outo tapahtuma se tosiaan oli, koska tilanteessa vauhtia ei juurikaan ollut ja nykyisissä rallicross-autoissa kaikki turvallisuustekijät ovat ehdotonta huippuluokkaa. Kuljettajien on nähty nousevan autoistaan omin voimin ja ilman vammoja huomattavasti pahempienkin kolareiden tai ulosajojen jälkeen. Solbergilta murtui tilanteessa solisluu, sekä kaksi kylkiluuta. Lisäksi norjalainen kärsi keuhkoruhjeesta.

Kolarin jälkeen Solberg vietiin sairaalaan Riiassa ja myöhemmin hänet kuljetettiin jatkohoitoon Ruotsiin, missä suoritettiin leikkaus vielä kuluvan viikon maanantaina. Kaikesta tästä huolimatta Solberg ilmoitti osallistuvansa Saksan osakilpailuun, vaikka kaiken järjen mukaan norjalaisen kohdalla puhutaan edelleen toipumisvaiheesta. Heikkinen ei Solbergin päätöstä ymmärrä.

– Minun mielestäni se olisi Petteriltä hölmö päätös jos tulisi ajamaan. Enkä sano tätä siksi, että meidän tiimi saisi enemmän pisteitä tai muuta sellaista. Petterillä on kuitenkin jo ikää, mutta vielä paljon vuosia rallicrossissa jäljellä. Tiedän itse miltä tuntuu, kun luut murtuu ja ne ei ole kunnossa. Esteringin ensimmäiseen kurviin kylkiluut murtuneena, niin minua ainakin pelottaisi, Heikkinen sanoo.

PSRX Volkswagen World RX Team Sweden ilmoitti jo aiemmin elokuussa, että talli aikoo kilpailla Saksassa kolmen kuljettajan voimin, eli Solbergin ja Latviassa maailmanmestaruuden varmistaneen Johan Kristofferssonin tallikaverina kilpailee kokenut saksalainen Dieter Depping. Tällä viikolla Solbergin talli julkaisi tiedotteen missä se kertoi, että valmistajien MM-sarjan pisteistä Saksassa ajavat Kristoffersson ja Depping. Tällä päätöksellä talli haluaa antaa Solbergille täydellisen työrauhan tehdä omaa kilpailuaan ja ymmärrettävistä syistä se myös antaa mahdollisuuden jättää kilpailu tarvittaessa kesken ilman, että tarvitsee murehtia tallin pisteistä.

Toisaalta tämän kauden osalta niin valmistajien, kuin kuljettajienkin maailmanmestaruudet ovat jo ratkenneet PSRX Volkswagen World RX Team Swedenin ja Kristofferssonin eduksi, joten tässäkään suhteessa Solbergin paluuta ollessaan vielä toipumisvaiheessa on vaikeaa ymmärtää.

– Se on tietysti hänen oma päätöksensä, mutta kyllä itse olisin huilannut pidempään ja tullut sitten Etelä-Afrikkaan viimeiseen kilpailuun. Tässä elämässä on kuitenkin paljon muutakin kuin “motorsporttia”, Heikkinen muistuttaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit