MOTORSPORT

Heinosella tiukka ote driftingin SM-kultaan, Uusi-Pohjola yllätti Seinäjoella

Driftingin SM-sarjan viides ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Kemorassa 15. syyskuuta. Kesällä SM-pisteistä taisteltiin heinäkuussa Helsingin Malmilla, sekä elokuussa Seinäjoella.

Driftingin SM-sarjan kauden kolmannen osakilpailun voittoon Malmin lentokentällä, Helsingissä Vantaan SM-Viikon yhteydessä heinäkuussa ajetussa kilpailussa ajoi hallitseva Suomen mestari, sekä Euroopan mestari Juha Pöytälaakso, joka kukisti viimeisessä pariajofinaalissa Lauri Heinosen. Voitto tuli tiukkaakin tiukemmin, sillä voittaja ratkaistiin vasta tuomariston äänestyksen jälkeen.

Pöytälaakso kohtasi viimeisessä pariajofinaalissa Heinosen. Kaksikko oli kohdannut toisensa tällä kaudella kaikissa SM-sarjan osakilpailuiden pariajofinaaleissa ja voitot olivat ennen perjantain osakilpailua tasan. Pöytälaakson ja Heinosen kauden kolmas finaalikohtaaminen oli odotetun tasainen. Lopulta kontakteiltakaan ei vältytty, sillä viimeisen pariajofinaalin toisella ajokierroksella Pöytälaakso osui Heinosen autoon ja molemmat lopettivat ajamisen kesken.

Lopulta tuomariston päätöksellä Pöytälaakson ajosuoritukset katsottiin paremmiksi, joka oli tyytyväinen osin sateen värittämän kilpailupäivän tulokseen. BMW M3 -autoa käskyttävän Pöytälaakson matka osakilpailuvoittoon ei ollut helppo, sillä seinäjokinen kohtasi pariajofinaalien toisella kierroksella SM-pisteissä kolmantena olleen Niko Määttälän ja viimeisessä finaalissa oli vastassa sarjakärki Heinonen.

– Tiedossa oli, että finaali tulee olemaan raju. Tämä on sillä tavalla raakaa peliä, että pienenkin virheen vuoksi voi joutua lähtemään aikaisin kotiin. Finaalissa ihmettelin, kun Laurin (Heinonen) vauhti hidastui yllättäen ja sitten osuin perään. Nyt tuntuu hyvältä, tänään tämä meni niin kuin pitikin, Pöytälaakso kommentoi kilpailupäivän päätteeksi.

Kolmanneksi ajoi Mika Keski-Korpi ja neljänneksi Kristiina Aalto. Pariajofinaaleista ei puuttunut dramatiikkaa, sillä lajitteluajoissa parhaat pisteet saanut Henri Haanpää joutui jättämään leikin kesken pariajofinaalien ensimmäisellä kierroksella auton perän rikkouduttua.

“Tätä on kauan odotettu”

Neljäs osakilpailu ajettiin tiivistunnelmaisella katuradalla Seinäjoella elokuun alkupuolella. Päivän voittajaksi selvisi tasaisten erien jälkeen yllätysnimi Petri Uusi-Pohjola. Väkeä oli kerääntynyt kiitettävästi radan varteen seuraamaan drifting-mestareiden otteita ja kuljettajat saivat ajaa suorituksensa aplodien saattelemana. Suurimmat aplodit kohdistuivat päivän päätteeksi kymmenvuotisen drifting-kokemuksen omaavaan Petri Uusi-Pohjolaan, joka ajoi ensimmäistä kertaa osakilpailun voittoon.

– Tätä on kauan odotettu! Reilu kymmenen vuotta on lajia harrastettu. Hopeaa ja pronssia on jo SM-tasolta tullut, mutta kulta vielä puuttui. Parin vuoden kilpailutaukokin takana, mutta ei se näköjään paljon vaikuta. Kaasu pohjassa ensimmäisestä mutkasta lähtien ja samaa periaatetta käytin loppuun asti, Uusi-Pohjola valaisi voittonsa salaisuutta.

Seinäjoen katurata ei ollut täysin tuntematon Uusi-Pohjolalle, sillä hän on aiemmin jo ajanut radalla näytösajoa.

– Rata istui hyvin alusta asti. Tiesin, että on kovat odotukset, jos vain kuskin pääkoppa kestää suorituspaineet. Auto tuntuu juuri sellaiselta kuin pitääkin, Uusi-Pohjola totesi.

Toiseksi Seinäjoella sijoittui Malmilla pettymään joutunut Haanpää ja kolmanneksi itsensä luisutti Heinonen. Neljänneksi tuli Mika Keski-Korpi. Haanpää ja Heinonen parantelivat osakkeitaan SM-sarjan pistetaulukossa hyvien sijoitustensa turvin. Heinonen nousi sarjan kärkeen ja Haanpää kolmanneksi.

Driftingin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Kemoran radalla lauantaina 15. syyskuuta.

Malmin (6.7.) lopputulokset

1) Juha Pöytälaakso
2) Lauri Heinonen
3) Mika Keski-Korpi
4) Kristiina Aalto
5) Niklas Wik
6) Niko Määttälä
7) Kristian Vadi
8) Sebastian Engblom
9) Henri Haanpää
10) Juha Koskiniemi

Seinäjoen (4.8.) lopputulokset

1) Petri Uusi-Pohjola
2) Henri Haanpää
3) Lauri Heinonen
4) Mika Keski-Korpi
5) Jonathan Hast
6) Johannes Falck
7) Eemi Härmä
8) Kristiina Aalto
9) Kristian Vadi
10) Mikael Mäkinen

Pistetilanne 4/5 osakilpailua

1) Lauri Heinonen (Radalle UA) Nissan 200 SX 358
2) Henri Haanpää (LapUA) Toyota Cresta 280
3) Juha Pöytälaakso (FPDA) BMW M3 279
4) Niko Määttälä (KokUA) Nissan Silvia 228
5) Petri Uusi-Pohjola (Drift Team Kuortane) Opel 174
6) Mika Keski-Korpi (YlvUA) BMW 318 164
7) Harri Kosunen (LeppävRT) Nissan Skyline GTS25 156
8) Kristiina Aalto (LapUA) Toyota Soarer 154
9) Jonathan Hast (FPDA) BMW 320 148
10) Juha Koskiniemi (FPDA) BMW 318iS 137

Teksti: Driftingin SM-sarjan tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com