MOTORSPORT

Helistekangas hamuaa hyvää tulosta kauden päätöskisasta – “Kyseessä on ikään kuin kotikisa”

Tuleva viikonloppu on suomalaisittain mielenkiintoinen rata-autoilun Blancpain GT -sarjassa, kun Marko Helistekangas päättää rikkonaisen tulokaskautensa GT:n Series Endurance Cup -luokassa Barcelonan radalla.

Viime kaudet mm. nuorten lahjakkuuksien sarjassa menestyneelle Marko Helistekankaalle läpilyönti ”kuninkuusluokassa” on ollut valitettavan epäonninen. Ensimmäisessä kilpailussa tallikaveri Tomas Engen rajun ulosajon myötä myös Helistekankaan varsinainen kisadebyytti jäi odottamaan syksyä. Kesän aikana kuitenkin Reiter Young Stars -tallin Lamborghini, sekä tallikaveri on parsittu kokoon ja Helistekankaan osalta kaikki on valmista Barcelonan polttavalle radalle.

– Autoa on kasattu huolella. Entistä ehompi Lamborghini Gallardo saatiin kilpailukuntoon muutama päivä sitten. Ratakilometrit ovat jääneet kesällä vähiin, mutta nyt alla pitäisi olla entistäkin ehompi ja turvallisempi kilpa-auto. Tiimissämme ei riskeerata nuorten ja lupaavien kuljettajien urakehitystä, Helistekangas korostaa.

Vaikka Helistekankaalla ei ole Barcelonan radalta vielä yhtään kilpailukierrosta takana, lähes viiden kilometrin mittainen Circuit de Barcelona sopii Suomen lupaavimmalle GT-kuljettajalle kuin auringon kärventämä nenä tavanomaisen Suomi-turistin päähän. Helistekangas nimittäin suorittaa syyslukukauden korkeakoulun opiskelijavaihtoaan Barcelonan helteessä.

– Kyseessä on ikään kuin kotikisa! Täällä on pystynyt keskittymään huolellisesti tulevan viikonlopun kilpailuun. Simulaattoriharjoittelun merkeissä on vietetty rutkasti aikaa ja olen fyysisesti hyvässä kunnossa. Mies on valmis, eikä ainakaan jetlag tai matkaväsymys tällä kertaa paina, Helistekangas letkauttaa.

Viikonloppuna ajettava Blancpain GT Endurance Cupin päätösosakilpailu kestää kaikkiaan kolme tuntia, joten Helistekangas painottaa, että kyseessä on kestävyyslaji. Helistekankaan jo ennestään nopeilla kierrosajoilla, puhtaan kilpailusuorituksen tekeminen saattaa riittää sijoituksissa hyvinkin korkealle.

– Menohaluja jäi totisesti Ranskan tynkäkisasta. Tähän asti kausi ei ole mennyt suunnitelmien mukaan ja osakilpailuita on jäänyt tulokaskaudella välistä. Sen suurempaa tulostavoitetta on siis hankala asettaa, mutta pyrin olemaan kierrosajoissa nopeampi kuin F1-radoillakin kokenut tallikaverini Enge, Helistekangas ennakoi.

Sarjan ja kauden 2017 viimeinen osakilpailu ajetaan sunnuntaina Barcelonassa.

Teksti: Marko Helistekangas Racingin tiedote
Kuva: Vision Sport Agency

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com