MOTORSPORT

Hell oli nimensä veroinen Sami-Matti Trogenille – “Harmittaa tosi paljon”

Sami-Matti Trogenin koko kauden jatkunut epäonni rallicrossin RX2-sarjassa puhkesi täyteen kukkaan Norjassa viime viikonloppuna. Hell oli Trogenille nimensä veroinen pätsi, kun lohjalainen jäi finaalin ulkopuolelle.

Kauden kolmessa aiemmassa RX2-sarjan osakilpailussa Sami-Matti Trogen, 17, on raivannut tiensä finaaliin taidolla ja osittain onnellakin. Trogen on ollut jokaisessa kilpailussa lopulta neljäs. Sijoitus sarjassa oli ennen Norjaa myös neljäs ja nyt se on viides.

Kilpailuviikonloppu Hellin Lånkebananin upeissa maisemissa käynnistyi hyvin. Trogen ajoi harjoituksissa kärkivauhtia, mutta jo ensimmäisessä alkuerässä totuus iskettiin jälleen kerran silmille. Lähtöpaikka oli, kuten kauden jokaisessa kilpailussa, ulkoradalta. Eikä auto kiihtynyt kunnolla, joten heti alkoi tapahtua.

Ensimmäisessä erässä kilpakumppani kaatoi autonsa lähdössä ja Trogen sai siitä osumaa ja meno osittain hajonneella autolla oli tahmeaa. Toisessa erässä hajosi rengas ja kun kolmannessa kilpakumppanit kolaroivat edessä pistäen Trogenin ahtaalle, alkoi tunnelma Hellin pätsissä olla kuuma. Jotain olisi tehtävä.

Set Promotion -tallin mekaanikot löysivät vian, joka on ollut autossa pidempään. Vaihteiston niin sanottu katkaisija jäi vaihdon jälkeen hetkeksi päälle, mikä haittasi kiihtymistä ja jokaista vaihtokertaa. Kun vika oli korjattu, ei Trogenia pidätelty neljännessä erässä. Startin jälkeen hän syöksyi suoraan lisälenkille ja teki yleisöä villinneen ohituksen survaisemalla autonsa rajusti kanttikiveä hyväksi käyttäen kahdesta kilpakumppanista ohi.

Lisälenkin ajoitus onnistui täydellisesti. Trogen voitti erän ja oli kokonaistilanteessa kolmanneksi nopein. Trogen onnistui jälleen nousemaan suosta juuri tärkeimmällä hetkellä. Mutta sitten musteni. Semifinaalissa Trogenin lähtöpaikka oli toisesta rivistä, eikä nuorukainen päässyt sieltä hyökkäämään. Vaikka kierrosajat olivat vertailukelpoisia muihin nähden, ei rajusta yrityksestä huolimatta paikkaa finaaliin auennut. Trogen tuli kolhitulla autolla maaliin kuudentena.

– Jäin kaverin taakse ja kun yritin vähän epätoivoisesti ohi, ei enää riittänyt tila. Harmittaa tosi paljon, kierrosajat olivat hyviä, kun saatiin auto toimimaan, Trogen kertasi pettyneenä.

RX2-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ruotsin Höljesissä 6.-7. heinäkuuta.

Lue myös! Kallio taisteli Norjassa kolmanneksi – “Vaikein viikonloppu tällä kaudella” (18.6.2019)

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com