MOTORSPORT

Henri Hokkala vaihtoi jääkiekosta autourheiluun – “Taklasi pelottomasti kaikkea mikä liikkui”

Henri Hokkala debytoi rallin SM-sarjassa viime kauden viimeisessä osakilpailussa Lempäälässä. Tällä kaudella ohjelmassa on ensimmäistä kertaa täysi SM-sarja. Suomen mestaruuden lisäksi Hokkala taistelee samalla rallin Tulevaisuuden Tähti -kilpailussa ja tallipaikasta Neste Ralliin.

Tulevaisuuden Tähti -kilpailu on nostanut aiempina vuosina tehdaskuljettajiksi muun muassa Teemu Sunisen, Jari Huttusen ja Juuso Nordgrenin. Konsepti on osoittanut voimansa ja samalla piristänyt kilpailua nuorten kuljettajien kesken. Tällä kaudella yksi kuljettajista, joka haluaa tarttua kiinni tallipaikkaan Suomen MM-rallissa, on Henri Hokkala, 23. Tikkakoskelainen itsekin tietää mahdollisuuden erityisyyden.

– On todella hienoa, että ralliautoilun SM-sarjassa on tarjolla tämänkaltainen konkreettinen palkinto. Se on yksi kautemme päätavoitteista. Neste Ralli on jo pikkupojasta asti ollut minulle kesän kohokohta. Siihen sisältyy paljon muistoja pelkästään katsojan roolissakin. Erityisesti viime vuosien ”runkitalkoot” Päijälän erikoiskokeella ovat jääneet mieleen kirkkaasti, Hokkala muistelee.

Tulevaisuuden Tähti -kilpailu ei ole silti Hokkalan ainoa mahdollisuus osallistua kotimaan MM-ralliin.

– Tavalla tai toisella tulemme tuon kisan jossain vaiheessa ajamaan, Hokkala naulaa.

“Hemmetin nopea luistelija”

Hokkalalle huippu-urheilun vaatimustaso ei ole ollut vieras asia aikaisemminkaan. AKK Driver Academyn nuorisomaajoukkueeseen kuuluvalla kuljettajalla on vankka tausta jääkiekkoilijana. Jyväskyläläisen JYP:in C-junioreissa Hokkala pelasi kentällisessä, jonka keskushyökkääjänä pelasi Topi Nättinen.

Jääkiekkojoukkueen silloisesta tasosta kertoo se, että Nättinen oli tällä kaudella Liigassa pelaavan SaiPan paras pistemies 42 pisteellään. Samassa joukkueessa pelasi myös NHL:ssä Pittsburgh Penguinsissa nykyisin pelaava Olli Määttä, joka tunnetaan vuosien 2016 ja 2017 Stanley Cup -voittajana.

– Kyllä Henristä on jäänyt mieleen vahvasti se, että hän oli hemmetin nopea luistelija. Hän myös taklasi pelottomasti kaikkea mikä liikkui. Henri taisteli aina joukkueen eteen ja oli todella periksiantamaton. Uskon vahvasti, että mies on nykyäänkin oikean lajin parissa, muistelee Hokkalan entinen valmentaja Turo Teittinen.

Hokkala päätyi ralliautoiluun lopetettuaan jääkiekon loukkaantumisten seurauksena. Ura autourheilun parissa on edennnyt nopeasti, sillä vuoden 1994 elokuun loppupuolella syntynyt tikkakoskelainen on nyt jälleen huippuvalmennuksen parissa. Hokkalan kyvyt saavat varauksetonta tukea myös rallivalmennukselta.

– Hokkalalla on kyky sopeutua uusiin asioihin ja olosuhteisiin nopeasti. Sitä ominaisuutta tarvitaan nykypäivän ralliautoilussa. Hokkalalla on myös kyky viedä autoa todella kovaa. Lisäksi hän on omimmillaan kovaa kanttia vaativilla teillä. Hän on myös äärimmäisen voitontahtoinen kuljettaja, nuorisomaajoukkueen päävalmentaja Tuomo Nikkola kuvailee.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 18.-19. toukokuuta Kouvolassa.

SM3-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailun jälkeen

1) Jaro Kinnunen 84
2) Niko Mäkinen 55 *
3) Samuli Vuorisalo 36 *
4) Jussi Lindberg 36 *
5) Henri Hokkala 28 *

* = Kuljettaja on mukana Tulevaisuuden Tähti -kilpailussa 2018

Teksti: Rallin SM-sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com