MOTORSPORT

Henri Hokkalalla värikäs ja tapahtumarikas Vaakunaralli – “Jouduimme väistämään hankeen”

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Etelä-Savon vauhdikkailla teillä. Sarjan avausosakilpailussa, Arctic Lapland Rallissa, neljänneksi nopeinta vauhtia pitänyt Henri Hokkala jatkoi taistelua Mikkelissä kovatasoisen SM3-luokan kärkikahinoissa ja sijoittui neljänneksi.

Jyväskyläläinen Henri Hokkala, 23, jäi kolmannesta sijasta Mikkelissä vain 8,7 sekuntia.

– Mikkelissä tiestö oli huomattavasti haastavampaa kuin Rovaniemellä ja se auttoi meitä paljon. Onnistuimme nuotituksessa ja pääsimme hyvällä fiiliksellä liikkeelle. Lauantai-aamun ekalle lenkille ei kuitenkaan aivan saatu nostettua riskitasoa haluttuun korkeuteen. Ensimmäisen tauon jälkeen vauhtimme parani ja pystyimme antamaan painetta kärkikuljettajille. Neljännelle erikoiskokeelle syntyi uran ensimmäinen pohja-aika SM-ralleissa. Ei varmaan kovin moni olisi uskonut, että vanhalla Fiestalla kerkeäisi vielä kärkikamppailuihin mukaan, Hokkala kertaa kilpailun kulkua.

Hokkalan vauhti oli koko kilpailun ajan nousujohteista ja neljänneltä erikoiskokeelta alkanut loppukiri alkoikin tuottaa tulosta. Kuudennen erikoiskokeen jälkeen sijoitus olisi noussut jo kolmanneksi, mutta pätkän lähdössä tapahtunut lapsus ja siitä seurannut kymmenen sekunnin aikarangaistus pudotti sijoituksen takaisin neljänneksi. Jäljellä oli kuitenkin vielä viimeinen, 24 kilometriä pitkä erikoiskoe, joten kaikki oli vielä avoinna.

– Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä päätettiin, että otetaan ajamalla vielä se kolmassija takaisin. Näin jälkeenpäin väliaikoja seuranneena se olisikin ollut mahdollista, mutta tällä kertaa loppukiri ja taistelu palkintosijoituksesta tyrehtyi kuitenkin aiemmin reitille lähteneen kilpailijan valitettavan ulosajon seurauksena, kun auto oli tukkinut tien ja lääkintäkalustoa odotettiin paikalle, Hokkala harmitteli.

– Kaukana ei ollut, että tilanteessa olisi myös syntynyt ylimääräistä vahinkoa. Tulimme paikalle viitosvaihde pykälässä ja jostain kumman syystä varoitusta ei ollut lainkaan. Jouduimme väistämään kovasta vauhdista hankeen, ettemme olisi ajaneet edessä olleiden kilpakumppaneiden ylitse. Onneksi tällä kertaa tästä vaaratilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja rikkoontuneilla puskurin kappaleilla, Hokkala kertaa loppulenkin erikoisia tapahtumia.

– Ennen kilpailua sanoin, että tyytyväinen täytyy olla, jos pystytään olemaan tässä kisassa yksi nopeimmista kaksivetokuskeista. Periaatteessa ajamalla se onnistui, mutta tuli siinä samalla lahjoitettua kolmossija toisiksi viimeisen erikoiskokeen vilpin ansiosta. Noh, laitellaan vehkeet taas iskuun ja Joensuussa sitten kokeillaan uudestaan, Hokkala päätti.

Mikkelin neljäs sija toi jälleen lisää tärkeitä sarjapisteitä tilille. Seuraavaan ralliin Hokkala starttaa SM3-luokan neljänneltä sijalta. Taistelu SM-pisteistä ja Tulevaisuuden tähti -tittelistä jatkuu maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Joensuussa, kun vuorossa on sarjan kolmas osakilpailu.

Teksti: Hokkala Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com