Hertenillä voitokas paluu Suomen radoille – “Vanhus tuli ja näytti missä kaappi seisoo”

7.9.2018 / 10:36
Mathias Herten piiskasi autonsa voittovauhtiin Kemoran radalla elokuussa.

[ A- ] / [ A+ ]

Kemoran moottoriradalla ajettiin elokuun viimeisenä viikonloppuna Legends Trophy -sarjan kauden viides osakilpailu, sekä kauden päälähtö. Koko alkukauden sivussa ollut APR Competition -tiimin Mathias Herten palasi Suomen radoille voittoisaan tyyliin.

Mathias Herten joutui jättämään koko alkukauden väliin Suomen sarjan osalta, kun hän loukkasi Pohjois-Euroopan mestaruussarjan avausosakilpailussa jalkansa. Herten yritti jo kerran paluuta Ruotsin ratakilpailussa, mutta siellä uusiksi laitettu auto ja murtumasta toipuva jalka ottivat molemmat turhan paljon osumaa. Näin ollen Herten joutui jättämään myös neljännen Suomen sarjan osakilpailun väliin heinäkuussa.

Hertenillä olivat selkeästi menohalut kasvaneet pakollisen tauon aikana, sillä mies palasi Suomen radoille heti näytöstyyliin. Herten starttasi ensimmäiseen erään vasta viidennestä ruudusta, mutta juhli maalissa voittajana.

– Aika-ajo ei mennyt ihan putkeen, tehtiin vääriä ratkaisuja. Ensimmäiseen lähtöön jouduttiin starttaamaan viidenneltä paikalta, mutta sieltä se vanhus tuli ja näytti nuoremmille pojille missä kaappi seisoo, vitsaili 41-vuotias Herten lähdön jälkeen.

Tiimin toinen kuljettaja, Philip Miemois, oli ensimmäisen lähdön viides. Kolmas kuljettaja, Johan Ahokas, joutui edelleen katsomaan kilpailuja tiimipäällikön tuolista, sillä Ahokkaan käsi ei ole vielä täysin toipunut kesäkuisesta tällistä Ahveniston osakilpailussa. Lauantain ensimmäinen lähtö oli samalla myös sarjan päälähtö eli lähtö, jota kilpailijat eivät saa vähentää loppupisteistä. Normaalisti pisteet lasketaan siten, että kauden päätteeksi pisteistä vähennetään kaksi huonointa tulosta.

Toiseen erään Miemois pääsi lähtemään neljännestä ruudusta ja Herten starttasi matkaan kuudennelta paikalta. Tekniikka teki tällä kertaa temput Miemoisille ja edessä oli keskeytys sähkövikaan. Herten onnistui napsimaan yhden päänahan ja tuli maaliin viidentenä.

– Toinen erä meni vähän eri lailla, vanhuus näytti myös sen toisen puolensa. Huono lähtö ja kesti liian kauan saada vauhti ylös. Saavutin kyllä kärkiporukkaa ennen loppua, mutta liian myöhään. Näin se vain käy, “elämä on laiffii”, totesi Herten toisen kilpailun jälkeen.

Legends Trophy -sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Rata-SM-sarjan yhteydessä Alastaron moottoriradalla 22.-23. syyskuuta.

Teksti ja kuva: APR Competitionin tiedote


Facebook kommentit