Hiipakka sai onnistuneen startin uuteen kauteen – “Ei voi kuin olla tyytyväinen”

4.2.2019 / 07:34
Joni Hiipakka Revontulirallissa (Kuva: Timo Pullikka).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime kaudella tekniikkaongelmien vuoksi F-rallisarjan kesken jättänyt Joni Hiipakka avasi tämän rallikauden miehekkäästi. Jurvalainen tuuppasi Hankasalmen Revontulirallissa nuottiluokan viidenneksi.

Omasta luokastaan Dragon Racingin kuljettaja otti neljänneksi korkeimmat pisteet.

– En muista koska olisin ollut niin hyvillä fiiliksillä rallin jälkeen kuin Hankasalmella. On se aina pieni jännityksen paikka lähteä uudella autolla kisaan. Sitten kun huomaa, että auto on hyvässä balanssissa ja vähäisellä treenillä nuottihommakin osuu mukavasti, niin ei voi muuta kuin olla tyytyväinen. Pientä jarrua osui matkalle, mutta ei mitään sellaista mikä ei olisi korjattavissa, Hiipakka kommentoi.

Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Hiipakka ja kartturi Pasi Penttilä hakivat oikeaa ajorytmiä kahdeksan kuukauden kilpailutauon jälkeen. Pienellä nuottien virityksellä ero kärkeen kaventui seuraavalla pätkällä.

– Kolmonen tuli jo hyvin ja auto pysyi hyvin näpeissä. Nelospätkäkin tuli mukavasti, mutta viidennellä jäätiin liikaa. Siinä taisi käydä niin, että tuli otettua liikaa varmistellen siinä vaiheessa, kun muut lisäsivät höyryä pannuihin, Hiipakka pohti.

– Viimeisellä eli kuudennella pätkällä vajaan viiden kilometrin kohdalla koppiin tuleva savu säikäytti ja jalka nousi kaasulta. Mittarit näyttivät, että mitään vakavaa ei konehuoneessa kuitenkaan ollut. Kun käry alkoi vähentyä, nostimme vauhtia, mutta ei kuitenkaan tappiin saakka. Ongelmaa tutkittiin ja näyttää siltä, kun jäätynyt huohottimen letku oli ruiskannut öljyä pakosarjalle.

F-rallisarjan seuraavaan osakilpailuun on aikaa kolme viikkoa. Hiipakka tietää millaisella lukujärjestyksellä Dragon Racingillä edetään ennen sitä.

– Tiesin ettemme Hankasalmella pysty antamaan parasta. Luokan nelostila oli positiivinen yllätys. Se ei kuitenkaan tarkoita kehitystyön lopettamista. Auton alusta vaikutti hyvältä, mutta sen saa paremmaksi. Muitakin kohentamisen paikkoja löytyy ja nuotista ajaminen vaatii lisää treeniä, listaa Hiipakka iltakoulun ohjelmaa.

Teksti: JiiVee Korpela, Dragon Racingin tiedotus


Facebook kommentit