Hirvoselta arvio Latvalan mahdollisuuksista Suomen MM-rallissa – “Jari-Matin unelma”

3.8.2023 / 18:17
Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala (Kuva: Marko Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala ajoivat tiimikavereina rallin MM-sarjassa Fordilla neljän kauden ajan, vuosina 2008-2011.

Mikko Hirvosta ja Jari-Matti Latvalaa yhdistää ralliautoilijoina montakin asiaa, mutta varsinkin se, että molemmilla on takanaan menestyksekäs ura kuljettajana rallin MM-sarjassa ilman maailmanmestaruutta. Kaksikko tuntee toisensa hyvin, ajoivathan he tiimikavereina rallin MM-sarjassa neljän kauden ajan. Hirvoselle Latvalan paluu MM-sarjaan yhden osakilpailun ajaksi ei tullut yllätyksenä.

– Ei se yllättänyt, onhan Jari-Matti siitä niin pitkään puhunut ja kovaan ääneen. Se on ollut Jari-Matin unelma, että pääsisi ajamaan nykyautolla Suomen MM-rallissa. Hienoa, että se toteutuu. Nyt vain nauttimaan kilpailuviikonlopusta, Hirvonen kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille.

Toyotan rallitiimin japanilaisnuorukaisten valmentajana toimiva Hirvonen mietti hetken aikaa ennen kuin otti kantaa monia askarruttaneeseen kysymykseen: millaista kilpailua Latvalalta on realistista odottaa?

– Sijoitus nyt riippuu niin monesta asiasta. Sanotaan näin, että joillain pätkillä voi yllättää. En lähde sijoituksia veikkaamaan, mutta luulen, että sieltä vauhtia vielä löytyy. En usko, että Kallea (Rovanperä) pystyy missään vaiheessa haastamaan, eikä varmasti yritäkään. Ja se on tärkeintä, että ei yritä, vaan nauttii viikonlopusta ja pitää hauskaa, Hirvonen korosti.

Latvalalla ikää on 38, kun taas Hirvonen täytti äskettäin 43 vuotta. Hirvosen viimeisestä MM-rallista on aikaa lähes yhdeksän vuotta, eikä ajatuksissa ole käynyt missään vaiheessa paluu – puhumattakaan, että Hirvonen tekisi “Latvalat” ja osallistuisi Suomen MM-ralliin Jyväskylässä vielä kerran.

– BDA Escortilla voisin olla viivalla ja sillä nautiskella, Hirvonen naurahti.

Ei edes seitsemän vuoden päästä juhlakilpailun muodossa, kun mittariin tulee ikää pyöreät 50 vuotta?

– En ole sellaisia miettinyt. Siihen on vielä niin pitkä aika, ehtii vielä harjoitella, Hirvonen hymyili.

Suomen MM-rallin, Secto Rally Finlandin, avauserikoiskoe ajetaan Jyväskylän Harjulla torstai-iltana kello 19.05. Metsäerikoiskokeille karavaani suuntaa perjantai-aamuna. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Onko Latvala asettanut tulostavoitetta? – “Kankkusen Juha antoi hyvän ohjeen”


Facebook kommentit