MOTORSPORT

Historic EM jatkuu Espanjassa – Ville Silvasti yhtenä suosikkina

Viikonloppuna Pohjois-Espanjassa ajetaan historicien rallin EM-sarjan kolmas osakilpailu, Rally de Asturias Historico. Suomesta on jälleen kovatasoinen joukko metsästämässä EM-pisteitä, tosin tällä kertaa vain neljä autokuntaa.

Kahden osakisan jälkeen, Espanja ja Tsekki, parhaiten pistetaulukossa ovat tällä hetkellä Pentti Veikkanen–Timo Jaakkola sekä Ville Silvasti–Jonne Halttunen.

Kategoriassa 3 (autot ->81) Veikkanen on toisena Tsekin kisan voiton tuomien 20 pisteen turvin. Johdossa on 30 pisteellä Italian Maurizio Pagella, joka on kahdesti ollut toinen. Sekä Veikkanen että Pagella ajavat Porsche 911 SC -autoa.

Kategoriassa 2 (autot ->75) Ville Silvasti ajoi ensimmäisessä osakisassa viidenneksi ja oli Tsekissä hienosti toinen. Silvastin pisteet oikeuttavat tällä hetkellä pistetaulukon kolmannelle sijalle. Entinen F1-kuljettaja Eric Comas on Lancia Stratoksellaan voittanut jo kaksi kertaa, ja on aina kova vastustaja. Toisena pisteissä oleva Lucio Da Zanche on neljä pistettä Silvastia edellä sijoituttuaan kakkoseksi ja kolmanneksi. Silvasti ja Da Zanche ajavat Porsche Carrera RS:llä.

Kautensa vasta Tsekin kisasta aloittanut Joose Kojo Opel Ascona A 1900 -autolla sai kolmanneksi korkeimmat EM-pisteet kategoriassaan, vaikka sijoitus oli vasta 7:s. Edellä oli muutama kuljettaja, joka ei ole ilmoittautunut sarjaan. Neljäs suomalaiskuljettaja Espanjassa, myös vasta Tsekeistä aloittanut Lauri Heikkilä Lancia Fulvia HF:llä on pisteissä jaetulla 11:nnellä sijalla.

Kategoriassa 1 (autot ->69) pisteissä kahden kisan jälkeen toisena ja kolmantena olevat Sverre Norrgård ja Elias Kivitila jättivät tämän kilpailun väliin. Pistejohdossa on italialainen Antonio Parisi Porsche 911 S:llä.

Kun yhdeksästä osakisasta lasketaan kuuden parhaan kisan tulos loppupisteisiin, on kilpailijoilla hyvä mahdollisuus suunnitella kalenterinsa sopivaksi. Sarjan avauskisassa Espanjassa oli kolme suomalaisparia, Tsekissä peräti 13 autokuntaa Suomesta – ja nyt siis vain neljä. Joku oli jättänyt Tsekin osakisan jälkeen kalustonsa Eurooppaan, jotta juhannuksena ajettavaan Belgian kisaan on lyhyempi matka. Joku taas satsaa erityisesti sarjan viidenteen osakisaan, Suomessa ajettavaa Lahti Historic Rallyyn ja valmistautuu huolella kotimaisemissa.

Rally Asturias Historico tarjoaa kilpailijoille reitin, jolla on pituutta noin 450 kilometriä. Erikoiskokeita on 13, joilla yhteispituutta noin 150 km. Ralli alkaa perjantaina 2. kesäkuuta kello 14.30 Oviedon kaupungista. Ensimmäinen perjantai-illan neljästä erikoiskokeesta alkaa klo 16.31. Parc Fermé -alueelle Praviassa autoja alkaa tulla noin klo 20.30 alkaen.

Ralli jatkuu Praviasta lauantaiaamuna klo 8.00. Päivän aikana ajetaan kolme erikoiskoetta kolmeen kertaan. Ensimmäinen alkaa klo 9.36 ja maaliin kilpailijoita odotellaan noin klo 18.40 alkaen.

Lähde: Kilpailijoiden tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com