Historic Rallisprint-sarja alkaa sunnuntaina Rantasalmelta

4.1.2017 / 22:31
Jari-Pekka Haapasalo aloittaa toista kertaa kautensa Rantasalmella Lipposen OP-Talvirallisprintistä, joka on jälleen Historic Rallisprint -sarjan ensimmäinen osakilpailu. (kuva: Saara Haapasalo)

[ A- ] / [ A+ ]

Historic Rally Club Finlandin (HRCF) kuuden osakilpailun Historic Rallisprint -sarja alkaa sunnuntaina tammikuun 8. päivänä Rantasalmen maaradalla.

Helmikuussa sarja jatkuu Lapinlahdella ja maaliskuussa on vuorossa Rautavaaran osakisa. Talvikauden jälkeen kesäkelille päästään toukokuun lopussa Savonlinnassa. Pohjois-Hämeen UA:n rallisprint on vielä vuorossa syyskuussa ennen kuin sarja päättyy Kiteen rallisprintiin lokakuun alkupuolella.

Tuttuun tapaan Historic Rallisprint -sarjan luokkia on viisi; Rantasalmella luokassa 23, jossa kuutiotilavuus on vapaa, ajavat vuosimallit vuoteen 1969 asti, luokat 24–27, joissa kuutiotilavuudet ovat enintään 1300, enintään 1600, enintään 2000 ja yli 2000, on tarkoitettu kaikille muille vuosimalleille vuoteen 1990 asti.

Rantasalmen kilpailuradan pituus on noin 3100 metriä ja se on pinnaltaan lunta/jäätä. Maarata on jäädytetty vedellä. Kilpailussa ajetaan kaksi lähtöä, ja historic-luokat aloittavat kierrokset.

Historic Rallisprint -sarjassa vuonna 2016 neljän parhaan joukkoon sijoittuneista kuljettajista kolme on ilmoittautunut tämänvuotiseen avauskilpailuun. Näistä Heinolan UA:n Hannu Kärkkäinen on hallitseva mestari ja Orimattilan UA:ta edustava Matti J. Tarvainen sijoittui pisteissä kolmanneksi. Sarjanelonen, pälkäneläinen HRCF:n Jari-Pekka Haapasalo oli mukana vuosi sitten samaisessa kisassa ja lähtee myös tänä vuonna ”korkkaamaan” kauden Rantasalmella.

– Lähden ilman muuta haastajana tähänkin kisaan. Rallisprint-kisoissa ajaminen on mielestäni hyvää treeniä rallikisoja varten. Viime vuoden lopulla sain ralleista jo kohtalaisen mukavia tuloksia ja potkua uuteen kauteen, kun esimerkiksi viime kauden päättäneessä Rantarallissa olin koko porukan kolmanneksi nopein, kertaa Haapasalo, joka ainoana sarjan pistetaulukossa 2016 keräsi pisteet jokaisesta kuudesta osakisasta.

Loppupisteisiin lasketaan kuitenkin viisi parasta tulosta. Kolmas sija jäi pisteestä kiinni.

– Vähän taidan olla altavastaaja, kun ajan tällaisella vakioluokan alle 2-litraisella Escortilla.

Historic Rallisprint -sarjan avauskisaan Rantasalmelle on ilmoittautunut historic-luokkiin 11 kuljettajaa. Lipposen OP-Talvirallisprint alkaa sunnuntaina 8.1. klo 11.00. Maaradan osoite on Joroistentie 314, 58900 Rantasalmi.

Lähde: Historic Rallisprint -sarjan tiedote/Kikka Kuosmanen


Facebook kommentit